RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

4 activități pentru zilele ploioase

Natura în zilele ploioase poate fi o muză în sensul real al cuvântului pentru pasionații de fotografie sau de poezie. De asemenea, ploaia poate fi pe gustul celor melancolici.

Totuși, majoritatea dintre noi preferă vremea însorită, care ne permite să desfășurăm o mulțime de activități în aer liber. Însă, ce poți face în casă când plouă?

Nu trebuie să cazi pradă plictiselii și nici tristeții cauzate de anularea planurilor pe care le aveai; iată câteva moduri în care îți poți petrece timpul liber acasă, atunci când vremea este mohorâtă!

Alege jocurile de societate

Cu siguranță îți amintești și tu de acele jocuri care ne-au colorat copilăria. Ce-ar fi să retrăiești cea mai frumoasă etapă din viață redescoperind jocurile de societate? Dacă ai la îndemână un Monopoly, un Catan sau un Activity cheamă-ți prietenii în vizită sau distrează-te alături de membrii mai mici mai mai mari ai familiei! Nu doar că astfel de jocuri îți antrenează competivitatea și te ajută să te deconectezi de la rutina zilnică, însă sunt foarte educative chiar și pentru copii. Șahul, rummy sau jocul de table sunt alte variante ideale pentru zilele ploioase, la fel și jocurile de cărți!

  

Gătește

Week-endul ploios te găsește acasă, în mijlocul familiei? O activitate interesantă și, de ce nu, distractivă, este gătitul. Fie că alegeți să pregătiți o masă copioasă să vă delectați cu un desert savuros, exersarea abilităților culinare este o modaliate eficientă de a va elibera de stres și de va pune în practică creativitatea. În plus, o zi petrecută în casă poate fi o ocazie ideală pentru a descoperi mai multe informații despre alimentația sănătoasă și, desigur, de a găti preparate conform principiilor acesteia.

Organizează o seară de filme

O idee foarte inspirată pentru familiile cu copii, dar și pentru cupluri, este organizarea unei seri de filme atunci când vremea este ploioasă. Fă o selecție pe gustul tuturor spectatorior din living, pregătește bolul cu popcorn, comandă niște aripioare și dă ”play” producțiilor cinematografice pe care îți doreai de mult să le vezi alături de jumătatea ta sau de cei mici. Animațiile vor fi, fără îndoială, pe placul prichindeilor, în timp ce adulții își pot petrece seara vizionând filme horror sau romantice.

Do It Yourself!

Dacă nu ai avut timp până acum să începi un proiect DIY, o zi ploioasă este un prilej bun să o faci. Este decizia ta dacă îți implici și restul familiei în această activitate sau dacă te vei bucura doar tu de un proiect care te provoacă și îți antrenează creativitatea. Și, în cazul în care nu ai inspirație, îți propunem câteva idei; de exemplu, poți încerca recondiționarea unui obiect vechi sau crearea unor suporturi pentru flori din anvelopele de mașină care s-au uzat. Realizarea decorațiunulor origami este o altă variantă pe care o poți pune în practică, mai ales dacă ai îndemânare.

OBSERVATOR

Related posts

Reacția reprezentanților plajei unde un loc de cearșaf la mal este vândut cu 200 de lei: Proprietarii apartamentelor sunt medici şi avocaţi, apreciază intimitatea. Taxa este pentru descurajarea celor din afară

Redacția

Statistici îngrijorătoare: Iaşul are de 7 ori mai mulţi săraci decât judeţul Timiş şi de 4 ori decât judeţul Cluj

Redacția

Important pentru angajații fumători care se vor abate de la lege. Cum se poate ajunge la concediere?

Redacția
Încarcă...