NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

1000 de angajati, cautati in orasul din Romania care se bate cu Londra si Paris. Un debutant in IT pleaca de la 500EUR / luna


Clujul le face concurenta marilor capitale europene, cum ar fi Londra sau Parisul. Asta pentru ca se dezvolta continuu, iar principalul motor e domeniul IT.

  

 

Companiile cauta in aceste zile alti 1000 de angajati in acest domeniu, inclusiv din alte orase si chiar din strainatate. Inevitabil, chiriile din oras cresc si au ajuns sa fie chiar mai mare decat cele din Capitala.

La Targul de Cariere organizat in aceste zile la Cluj, companiile IT au venit cu pachete atractive pentru tineri. Cei care accepta sa se mute in oras, au cazare gratuita pentru o luna.

Razvan Donos, candidat: “Am terminat facultatea de mecanica la Brasov. Am venit la master. Am vrut sa schimb orasul, schimb cultural pana la urma. De ce IT? Sunt mai mult pasionat de calculatoare si cred ca ar fi mai bine.”

Advertisements

40 de companii vor sa angajaze in cele 2 zile de targ peste o mie de informaticieni.

Ana Caitaz, specialist resurse umane companie de IT: “Stim foarte bine ca ei sunt foarte mult vanati pe piata din Cluj si nu numai, prin urmare pachetele sunt atractive. Avem persoane care s-au relocat deja din Bucuresti, Timisoara, Iasi, din alte locatii, prin urmare cautam la nivel national si oferim si pachete de relocare.

Corina Brandusan, PR Manager Targul de Cariere: “Clujul inca are nevoie foarte mare de IT-sti, sunt companii care angajeaza pentru Cluj Napoca, dar si pentru alte orase din Romania.

Francis este din Marea Britanie, dar s-a mutat la Cluj in urma cu 7 ani unde lucreaza ca programator. 75% dintre colegii lui sunt din alte orase sau din alte tari.

Francis, programator: “Clujul este chiar foarte bun pe acest sector de IT, cu oportunitati diferite. Clujul chiar este un loc frumos unde sa traiesti.

Acelasi lucru se intampla in ultimii doi ani si in aceasta companie de IT.

Andreea Gavrilescu, specialist recrutare companie de IT: “Avem in mod constant persoane din strainatate care aplica, fie romani plecati care vor sa se intoarca. Au auzit si ei ca e o piata destul de dezvoltata si ca e foarte competitiv domeniul asta de IT.

Cererea foarte mare in acest domeniu aduce Clujului numai beneficii. Agentii imobiliari vad schimbari chiar de la un an la altul.

Maria Kalanyos, agent imobiliar: “Daca anul trecut un apartament de doua camere decomandate era intre 300 si 400 de euro, anul acesta urca intre 500 si 600 de euro. Marile companii fac angajari in masa in domeniul IT, iar acesti au anumite salarii aferente care le permite sa inchirieze apartamente conforuri sporite, de exemplu care sunt moderne spre lux.

Un debutant in IT castiga de la 500 de euro pe luna, iar un specialist pana la 8000 de euro.

Advertisements

Sursa: StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Hoţii români de cabluri au lăsat o întreagă localitate din Italia în beznă

Redacția

Pierdut certificat înregistrare și 2 certificate constatatoare ale I.I. Baba Francis Adrian

Redacția

Avioanele supersonice mai puţin zgomotoase vor deveni realitate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site