NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

1.800 de ieşeni au acte expirate sau nu au deloc

Peste 1.800 de ieşeni au intrat în vizorul poliţiştilor locali. Este vorba despre 1.409 persoane cărora le-a expirat actul de identitate în perioada aprilie – iunie 2016 şi 393 de minori care, pe parcursul trimestrului II, au împlinit 14 ani şi nu s-au prezentat la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi pentru a intra în legalitate.  

În acest sens, poliţiştii, alături de DLEP, desfăşoară în această perioadă activităţi de înştiinţare a persoanelor identificate într-o astfel de situaţie. „Menţionăm faptul că persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.U.G. nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale. Instituţia are încheiat un protocol de colaborare cu DLEP prin care şi-a luat angajamentul de a înştiinţa persoanele cu act de identitate expirat să intre în legalitate. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Cinci bărbați din județul Iași au fost arestaţi în sudul Italiei după o bătaie sângeroasă cu alţi români

Redacția

Camerele de rovinietă vor înregistra și viteza cu care conduceți. În județul Iași, acestea vor fi amplasate la Moțca și Lețcani

Redacția

Elevii pășcăneni sunt aşteptaţi la etapa judeţeană a concursurilor „Cu Viaţa Mea, Apăr Viaţa” şi “Prietenii Pompierilor”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site