RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Recensământul populației și locuințelor 2021: Românii vor fi întrebați și cum au fost afectați de pandemia de COVID-19 / Până când trebuie trimise datele către Bruxelles pentru a evita riscul de infringement

​Guvernul are pe agenda ședinței de luni trei acte normative care vizează organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, un proces întârziat din cauza pandemiei. De altfel, una dintre întrebările din chestionar va fi și cum am fost afectați de pandemie. România ar trebui să transmită rezultatele acestui recensământ către Comisia Europeană până la data de 31 decembrie 2022, în caz contrar riscând demararea procedurii de infringement.

Unul dintre actele normative aflate luni pe agenda Guvernului vizează adoptarea formei și conținutului instrumentarului pentru Recensământul populației și locuințelor din România în anul 2021.

Printre altele este vorba de cele două chestionare – unul pentru recenzarea locuinței, iar altul pentru recenzarea persoanei.

  

De remarcat faptul că la acest din urmă chestionar, una dintre secțiuni este dedicată efectelor pandemiei de COVID-19.

Românii sunt întrebați în ce măsură au fost afectați de pandemie, având 5 variante de răspuns: 1. deloc; 2. în mică măsură; 3. oarecum; 4. în mare măsurăș 5. foarte mult.

La această întrebare trebuie să răspundă doar persoanele care aveau vârsta de 15 ani și peste la ora “0” din 1 decembrie 2021.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Italia: Un ministru a provocat indignare cu argumentele sale împotriva „înlocuirii etnice”: „Nu ne putem resemna cu ideea că italienii au mai puţini copii, aşa că să-i înlocuim cu alţii”

Redacția

Institutul Naţional de Sănătate Publică face apel la părinți să își vaccineze copiii: Este cea mai sigură metodă prin care îi puteţi proteja împotriva anumitor boli infecţioase

Redacția

A scăzut numărul de teste în România

Redacția
Încarcă...