RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Şedinţă de Guvern: Aprobarea acordului de împrumut de 14 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, pe ordinea de zi

O şedinţă de Guvern va avea loc miercuri, la ora 15,00, pe ordinea de zi figurând un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează aprobarea acordului de împrumut dintre Comisia Europeană şi România, în valoare de circa 15 milioane de euro, în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, scrie Agerpres. Totodată, pe ordinea de zi figurează şi un proiect de hotărâre privind eliberări şi numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Astfel, conform unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, ordinea de zi include:

* Un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Acordului de împrumut (Mecanismul de redresare şi rezilienţă) dintre Comisia Europeană şi România, semnat la Bucureşti la 26 noiembrie 2021 şi la Bruxelles la 15 decembrie 2021.

Potrivit argumentaţiei care însoţeşte proiectul, adoptarea acestuia este necesară pentru a permite intrarea în vigoare a acordului şi implicit pentru a putea accesa sumele împrumutului în cel mai scurt timp, în cursul anului 2021. Aplicarea prevederilor Acordului de împrumut se va realiza de către Ministerul Finanţelor, în calitate de împrumutat, şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de coordonator naţional al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Advertisements
Advertisements
  

Ministerul Finanţelor va încheia cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene un acord subsidiar,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Câte amenzi au fost date la slujba de Sfântul Andrei. Prefectul Constanței: Nu cred că mai poate fi numit pelerinaj

Redacția

Vehicule robotizate echipate cu inteligenţă artificială ar putea livra ajutoare umanitare, de anul viitor, transmite ONU

Redacția

VIDEO Ana Maria Popescu, discurs impresionant la sosirea în țară – Sportiva i-a răspuns ministrului Eduard Novak: “Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost eu în stare să-l iau”

Redacția
Încarcă...