RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Codul Silvic va fi modificat radical

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a anunţat că vor fi operate modificări substanţiale la nivelul Codului Silvic. Principalele prevederi sunt legate de înăsprirea pedepselor pentru furtul de lemn, de o gestionare mai bună a micilor proprietăţi, de sprijinul acordat agenţilor economici pentru prelucrarea primară a lemnului în România, dar şi de compensaţii acordate proprietarilor care nu-şi pot exercita dreptul de proprietate în siturile Natura-2000.

„Am demarat aceste modificări, pentru că, în România, pădurile sunt distruse. Sunt multe zone în care hoţii de lemne taie în mod ilegal pădurea, iar pierderile pe care statul român le are sunt enorme. Nu mă refer doar la pierderile de cinci miliarde euro, estimate de Curtea de Conturi în perioada 1990-2011, ci de pierderile pe care le are, până la urmă, fiecare cetăţean“, a precizat duminică Lucia Varga. Între noile prevederi ale Codului Silvic se află şi măsurile de încurajare a prelucrării lemnului, în România. Modificarea radicală a Codului era necesară, mai ales că, din nefericire, sunt foarte multe judeţe din ţară unde se taie necontrolat pădurile. Din această cauză, au fost iniţiate, până acum, controale în Argeş, în Bihor, în Cluj şi Suceava.

sursa evenimentul de iasi

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Președintele Coreei de Sud vrea să înființeze un minister pentru a crește rata natalității

Redacția

Premierul Israelului, vizită rară în Iordania: Netanyahu a fost primit de Regele Abdullah pentru a detensiona relațiile după vizita sfidătoare la Muntele Templului a ministrului Securității de extremă dreapta de la Ierusalim, Ben Gvir

Redacția

Numărul cetățenilor străini din județul Sibiu a crescut cu 50%, anul trecut / S-a dublat numărul muncitorilor din Nepal și Sri Lanka / „E deja o regulă, nu excepție”

Redacția
Încarcă...