RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Alarmant! A scăzut considerabil vârsta celor care fac accident cerebral

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Spiridon“ atrag atenţia asupra faptului că, în ultima perioadă, tot mai mulţi pacienţi tineri apelează la Serviciul de Urgenţe din cauza accidentelor vasculare cerebrale.

 

Accidentul vascular cerebral (AVC), cunoscut şi sub denumirea de atac cerebral, este o afecţiune produsă de o reducere a presiunii sângelui cu durata de câteva secunde până la câteva minute. AVC, denumit şi ischemie, este adesea asociat cu vârsta înaintată, principala cauză determinantă fiind hipertensiunea arterială.

  

Specialiştii spun că este îngrijorător faptul că vârsta la care pacienţii suferă aceste ischemii a scăzut considerabil. Dacă în trecut ischemiile apăreau doar la persoane de peste 60 – 65 de ani, în prezent sunt şi persoane de 20, 30 sau 40 de ani care au atac cerebral.

„Am avut, în garda trecută, un pacient în UPU (Unitatea de Primire Urgenţe – n.r.), în vârstă de doar 45 de ani, care a suferit un AVC. Ieşeanul era în apartament când a suferit atacul şi a fost găsit inconştient de soţia sa. Pacientul a suferit un hematom subdural, cauzat de o cădere pe care a avut-o din cauza atacului. Acesta a fost diagnosticat şi cu hemoragie intracraniană şi a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie. Prognosticul vital în acest caz este unul rezervat, întrucât recuperarea după un astfel de atac este extrem de dificilă, uneori chiar imposibilă“, a declarat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pachete cu alimente de la UE pentru persoanele defavorizate din județul Iași

Redacția

Prima zi de campanie, prima familie ajutată! Strângerea de fonduri continuă! (Galerie Foto)

Ema Roman

Cele mai populare conturi de Instagram din România

Redacția
Încarcă...