RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Munca și frigul bagă în spital cardiacii

Săptămâna aceasta într-o singură zi au fost aduse cu ambulanța la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani două persoane cu infarct miocardic. Muncile de toamnă, corelate în multe cazuri cu nerespectarea tratamentului medicamentos, i-au adus pe aceștia  direct pe patul de spital.

Și temperaturile scăzute au o influență negativă asupra organismului . Frigul are o influență directă asupra cordului, deoarece produce o constricție coronariană, crescând, practic, “munca” inimii.Vârtsta la care apare infarctul a scăzut considerabil pentru că obiceiurile bune au fost înlocuite cu unele foarte nocive.  Conform medicului de la SAJ Pașcani, Anca Boghian, cei doi pacienți au o vârstă destul de tânără pentru o astfel de afecțiune.  

 „Două cazuri în aceeași zi de infarct miocardic la vârstă tânără , 45 și 49 de ani, fapt care ridică un semnal de alarmă pentru toți pacienții. Gravitatea afecțiunii impune tratament de urgență, suntem în sezonul rece și se apropie sărbătorile de iarnă când se recomandă o alimentație echilibrată și semnalarea din timp a simptomelor de alterare a stării de sănătate”, ne-a declarat dr.Anca Boghian, SAJ Pașcani.  

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Caz umanitar. O mamă, medic rezident la Spitalul Sf. Spiridon se lupta cu o tumoare cerebrala de gradul 4!

Redacția

Să fie scoși copiii sub 7 ani de la întreținere? Există un proiect în acest sens

Redacția

Donație de echipamente performante de încălzire a apei, la unități de învățământ din Pașcani, Valea Seacă și Ion Neculce

Oana Cordoneanu
Încarcă...