RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Astazi au inceput inscrierile pentru bacalaureat

Inscrierea candidatilor la examenul de Bacalaureat se face în perioada 27 – 31 mai pentru sesiunea iunie – iulie, respectiv 15 – 19 iulie pentru sesiunea august – septembrie, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei Nationale.

 

Prima sesiune a Bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, care se desfasoara pâna pe 12 iunie, scrie Agerpres.

  

Cea de a doua proba, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba materna, se va sustine între 12 si 14 iunie, iar evaluarea competentelor digitale între 17 si 21 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala se va desfasura între 25 si 28 iunie.


Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba si literatura româna, care va fi urmata în 2 iulie de proba la limba materna si în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, pâna la ora 12,00. Tot în aceeasi zi, pâna la ora 16,00, se vor putea depune contestatiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 si 11 iulie, iar afisarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va începe în perioada 15 – 19 iulie cu înscrierea candidatilor.

În zilele de 19 si 20 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala a limbii române, iar între 19 si 21 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna. În zilele de 20 si 21 august se vor desfasura evaluarile competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala, iar pe 22 si 23 august cele ale competentelor digitale.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

150 de elevi vin la UMF să vadă cum este în Iaşi viaţa de student

Redacția

Materiale informative și baloane roz împărțite pășcănencelor în cadrul campaniei „Află că ești bine!”

Carmen Bălăceanu

Două posturi scoase la concurs în cadrul Școlii Gimnaziale Lunca Pașcani

Redacția
Încarcă...