RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„Stop fumatului” la Colegiul “Unirea”

 In contextul  campaniei de informare asupra riscurilor consumului de tutun „Castiga independenta fata de tutun” initiata de Centrul Regional de Prevenire , Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, in cadrul Colegiului Tehnic CF Unirea s-a desfasurat in saptamana 12-16 noiembrie 2012 campania antifumat. Anul acesta, sloganul propus pentru marcarea Zilei fără Tutun a fost: “Stop fumatului”.

 

Obiectivele campaniei „Stop fumatului” au fost: informarea elevilor privind efectele fumatului asupra sanatatii ( de la boli grave la deces ), constientizarea riscurilor asociate consumului de tutun, convingerea celor care fumeaza sa renunte la acest viciu
  Acţiunea a fost organizată cu ocazia zilei naţionale de renunţare la fumat. Această zi se marchează în a treia zi de joi din luna noiembrie, de zece ani încoace. În 2002, la o conferinţă de la Varşovia s-a stabilit această zi, care se punctează prin acţiuni diferite, în ţările central-est europene.
  Astfel, în această săptămână, Georgiana Ulea-psiholog scolar si Petronela Grigoroaea-consilier educativ au derulat o serie de acţiuni prin care au transmis că substanţele nocive din fumul de ţigară nu-i afectează doar pe cei care fumează. „Fumatul pasiv (ce constă în respirarea aerului poluat de ţigările celorlalţi) este la fel de nociv şi duce la afectarea sanatatii la cei supuşi acestei poluări.
  In sesiunile de informare psihologul scolar si consilierul educativ, au precizat că „riscul expunerii (greu de evaluat) diferă în funcţie de ambianţă, durata expunerii, ventilaţie şi prezenţa altor poluanţi”. Şi fumatul pasiv îmbâcseşte hainele cu miros neplăcut, poate provoca iritaţie, dureri de cap, tuse, uscăciunea mucoaselor gâtului, greaţă, astenie.
Elevi informaţi
  Joi, 15 noiembrie 2012, ziua nationala impotriva fumatului a fost marcata de elevii de la Colegiul Tehnic CF Unirea prin diferite activitati: au realizat pliante cu mesaje antifumat si dezbateri .
  Acestia au analizat viciul fumatului din mai multe persepective: cauzele care i-au impins pe fumatori spre acest viciu, argumente antifumat formulate de nefumatori, consecintele imediate si pe termen lung ale fumatului.
  In finalul campaniei s-au format doua panouri in scoala cu afisele, desenele si mesajele antifumat ale elevilor.

 Citeste si: {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

Ministerul Educaţiei verifică doctoratele lui Ponta, Oprea şi Tobă

Redacția

Admiterea de toamnă la „Cuza“ începând de azi: 3 zile de înscrieri, 800 locuri la buget

Redacția

Sprijin pentru elevii în risc de abandon şcolar din Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...