RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Alba-neagra cu pășunea din Sodomeni. Primăria a avizat extracția de balast, iar acum a băgat utilajele să o refacă

Minciună mare în cazul excavărilor de balast de pe pășunea din suburbia Sodomeni. După ce a fost exploatată în mod dubios de către un afacerist pășcănean care a excavat în zonă, fără aprobarea Consiliului Local, acum Primăria a trimis un utilaj pentru a readuce la același nivel terasamentul.

Edilii au în plan ca zona afectată să fie acoperită cu pământ, după care va fi însămânțată, toate lucrările făcându-se din bani publici. Cu alte cuvinte pășcănenii plătesc pentru prieteni edilului șef care își fac de cap pe domeniul public.

 Situația din Sodomeni a fost făcută publică anul trecut de site-ul nostru. Oamenii s-au plâns atunci că utilajele unor firme au ajuns pe pășunea din zonă, au încărcat camioane de balast, dar în urma lor au rămas cratere imense  și drumurile au fost afectate. NewsPascani.com a trimis o cerere de informare publică către primarul Dumitru Pantazi prin care dorea să afle în ce condiții s-au făcut aceste săpături, însă nu a primt răspuns nici până acum, deși au trecu 2 luni de când aceasta a fost formulată.

  

 Mai mult, de când au apărut gropile pe pășune foarte multe animale au căzut în ele.”De Paști au căzut multe vaci. Nu se poate așa ceva. Plătim 30 de lei pe lună pășunatul pentru fiecare vacă, dar animalele noastre riscă să cadă în gropi”, ne-a spus o localnică.

 Sătui de plângerile venite din partea oamenilor cei din Primărie s-au hotărât să reacționeze. Au trimis în zonă un utilaj care are ca sarcină nivelarea terasamentului, asta după ce au recunoscut că au avizat exploatarea pășunii.  

 ”Am împrumutat un utilaj pe care l-am trimis pe pășune pentru a acoperi și nivela acele gropi. Vom reînsămânța porțiunea de pășune afectată. S-a renunțat la ideea de a se face acolo o acumulare cu apă, deoarece în zonă există una naturală,” a declarat viceprimarul Vasile Axinte.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

 Cheile Bicazului rămân în județul Neamț! Autoritățile din Harghita râvnesc zona de interes turistic

Redacția

Microbuze pentru Școala Specială Pașcani și ”Trinitas” Târgu Frumos

Redacția

Pașcaniul a primit mai puțini bani de la Guvern pentru investiții. Vezi ce sume au fost alocate pentru comunele învecinate

Irina Gherasim
Încarcă...