RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autospeciale noi pentru interventie in judet

Judetul Iasi va beneficia in aceste zile de o serie de autospeciale pentru salvare si interventie la inaltime. Achizitia acestor autospeciale face parte din programul ce vizeaza echipamente specifice pentru îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta pentru regiunea Moldovei.

Proiectul a avut o valoare de circa 32,5 milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila a fost de aproximativ 25,7 milioane de lei. În cadrul proiectului au fost achizitionate 20 de autospeciale si 30 ambulante de diferite tipuri. In intreaga regiune de Nord-Est au ajuns cinci autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate medie, cinci autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate marita, 10 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta, 24 ambulante de prim ajutor si alte sase ambulante de reanimare. “Cel de-al treilea proiect vizeaza achizitia a sase autospeciale pentru interventie si salvare de la înaltime. Bugetul total al proiectului se ridica la aproximativ 18 milioane de lei. Autoscarile, cu o înaltime de 42 metri, vor fi distribuite Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta din Regiunea Nord-Est. Acest tip de echipament va înlocui autoscarile existente, în prezent, în dotarea Inspectoratelor, care dateaza din 1978 – 1980 si care au fost proiectate pentru constructii de maxim 24 metri”, a spus Alina Popa, directorul Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitara Euronest.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

WWW.BZI.RO

Related posts

Referendumul nu este un moft: În țară se votează pentru investiții din bani europeni, gaze de șist sau exploatări aurifere prin cianuri! Pe 5 iunie vor avea loc mai multe referendumuri locale!

Răzvan Grecu

Primarul care căsătoreşte fără eşarfa tricoloră îşi pierde mandatul pe loc

Redacția

Zilele Municipiului Pașcani: Elena Gheorghe – prezenţă sigură. Se poartă discuții cu Voltaj, Hara, Akcent și Lidia Buble. Andrei Duban și Daniel Iordăchioaie au fost propuși ca prezentatori

Oana Cordoneanu
Încarcă...