RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Zi plină la Urgențe: capete sparte, un bărbat mușcat de porc și un bebeluș otrăvit

Cazuri obișnuite sau ieșite în comun, în orice caz multe: ieri a fost o zi de foc pentru personalul medical al Compartimentului de Primire Urgențe de la Spitalul Municipal. Două persoane au ajuns cu traumatisme cranio-cerebrale, unul dintre ele, destul de grav.

Andrei Mătăsaru, de 16 ani, din Moțca, se întorcea în jurul orei 14.30 cu căruța acasă, când a fost oprit de vecinul său Sorin Mihalcea, de 50 de ani. Pe motiv că avusese divergențe cu fiul minor lui Mihalcea, pe care l-ar fi lovit, Mihalcea senior, bine murat în alcool, l-a bătut cu pumnii și cu un par pe Andrei Mătăsaru. Acesta s-a prezentat plin de contuzii la Spital, dar pentru că sănătatea sa nu era în pericol, medicii l-au lăsat să plece acasă după ce i-au cusut și pansat rănile.

Mai rău a pățit-o Vasile Cozma, de 34 de ani, din Heleșteni. Tot cu un par, și tot de la un consătean: după ce a băut cu Vasile Miserciu, de 32 de ani, s-au luat la ceartă, iar bărbatul mai tânăr a început să-l lovească pe Cozma cu ce i-a picat la mână. Pe la 21.30 Vasile Cozma a ajuns la CPU cu multiple leziuni la cap, la față și la torace, de unde a fost trimis la Spitalul de Neurochirugie. Agresorul este cercetat penal pentru lovire și alte violențe. Potrivit cms-șef Tiberiu Dogaru, dacă victima va necesita mai mult de 20 de zile de îngrijiri medicale, încadrarea faptei ar putea fi schimbată.

  

Un bătrân de 76 de ani, din Ciohorăni, s-a prezentat cu degetul mare al mâinii stângi amputat de mușcătura unui purcel, iar altul, doar cu un an mai în vârstă, din aceeași localitate, cu contuzii la coloana vertebrală în urma căderii de pe o scară, de la înălțimea de 7 metri. Cireașa de pe tort, un bebeluș de doar 9 luni din A.I. Cuza, care a ingerat accidental var stins, ce i-a provocat arsuri la nivelul tractului digestiv superior. Micuțul a fost stabilizat și trimis la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tot mai mulți elevi și preșcolari infectați cu SARS-CoV-2

Redacția

Surse: Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății

Redacția

Un pacient suspect de coronavirus a fugit din spital. Rezultatele testelor, așteptate

Redacția
Încarcă...