RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zi decisivă în Coaliţie. Liderii PSD și PNL se reunesc pentru a stabili calendarul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

Coaliţia de guvernare se reuneşte, joi, 4 iulie 2024, pentru a decide data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, după ce premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit timp de două zile cu reprezentanţii partidelor, pentru a discuta despre calendarul electoral.

Liderii Coaliței PSD PNL se întâlnesc FOTO Inquam / Octav Ganea

Liderii Coaliței PSD PNL se întâlnesc FOTO Inquam / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

  

USR şi REPER au pledat pentru alegeri la termen, UDMR a vorbit despre necesitatea separării parlamentarelor de prezidenţiale şi organizarea alegerilor pentru preşedintele României în luna octombrie. Forţa Dreptei a solicitat ca alegerile să se organizeze în termen dar a respins ideea comasării turului doi simultan cu parlamentarele.

PUSL a arătat că ar trebui să se decizia deja luată în Coaliţia PSD-PNL, ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie. Liderul AUR, George Simion, a spus că formaţiunea sa se pregătise pentru alegerile prezidenţiale în luna septembrie, potrivit News.

De asemenea, PNL a organizat o şedinţă a conducerii formaţiunii, în care, în unanimitate, s-a votat susţinerea alegerilor la termen.

Nicolae Ciucă a spus că partidul său nu va ieşi de la guvernare şi că la consultările de la Palatul Victoria,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Liverpool, scor record în Premier League: 9-0 vs Bournemouth

Redacția

Cod roşu de valuri înalte şi vânt în Portugalia/ Zonele vizate și avertismentul MAE

Redacția

India interzice o combinație de medicamente pentru copii după sute de decese în jurul lumii

Redacția
Încarcă...