NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Viitorul în muzică al unei artiste din comuna Ruginoasa este sub semnul întrebării:“Pentru mine muzica este hrană sufletească”

Cariera în muzică a unei artiste din comuna Ruginoasa este pusă sub semnul întrebării. A bătut țara în lung și în lat în costum național, alături de tatăl ei și s-a întors acasă mereu victorioasă, iar acum, pentru a continua, Petruța Sacară are nevoie de sprijin financiar. 

 

 

  

A adunat peste 40 de diplome, marea majoritate de locul I, se mândrește cu cinci costume tradiționale, face naveta în Iași pentru orele de canto și nu simte oboseala, la cei 9 ani a ei, asta deși mereu este pe drumuri.

Directorul Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa consideră că muzica este pentru Petruța hrană sufletească.

Eleva Petruța Sacară este o elevă silitoare la școală, își îndeplinește sarcinile ca și dumneavoastră, dar mai presus de toate, este un copil talentat. Pentru ea, cântecul popular este hrană sufletească. În momentul de față, cred că este o etapă pentru ea. Ea are nevoie de susținere, iar această susținere este pe latura financiară. Această susținere financiară, să fim lesne înțeleși, se referă la educarea talentului”, ne-a declarat Irina Dodu, director al Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza.

Se împarte între copilărie, școală, iubirea pentru muzică și concursuri. Pe holul de la intrarea principală în școala unde eleva învață este un panou mare cu toate diplomele obținute de aceasta în ultimul an de zile.

Acest colț distinct îi aparține Petruței și nu întâmplător este la intrarea în școală. Aici sunt diplome pe care ea le-a obținut la concursurile la care a participat. Ea trebuie să meargă mai departe în cariera aleasă fiindcă este una dintre elevele talentate din școala noastră”, a completat directorul.

Sprijinul necondiționat al familiei, al școlii, al administrației locale din Ruginoasa, dar și a persoanelor care au cunoscut-o și susțin-o până acum au ajutat mult la progresul fetei, însă acum ea se vede nevoită să ia o pauză. Pauză datorată de lipsa banilor.

Își încălzește corzile vocale acasă, acolo unde tatăl ei a amenajat un mic studio. Adesea vine de la școală și după rutina zilnică, cântă pentru fanii ei de pe o rețea de socializare. În lumea virtuală ea este un mic star, iar vocea ei este îndrăgită de români din întreaga țară.

„Mulțumesc tuturor celor mă ajută și mă susțin. Pentru mine muzica este hrană sufletească, ne-a declarat Petruța Sacară.

 

Petruta Sacara are 9 ani și de doi ani cântă și ne încântă. Este uşor de anticipat că viitorul îi rezervă numai lucruri bune şi o carieră muzicală plină de reuşite, asta dacă este sprijinită îndeajuns.

Petruța a participat la foarte multe concursuri, iar costurile au fost suportate de școala, de administrația locala, dar mai cu seamă de familie. Cei care doresc să sprijine talentul din comuna Ruginoasa o pot face luând legătura cu tatăl fetei la numărul de telefon: 0787.762.879.

 

Advertisements

Related posts

Cum faci cea mai bună marinadă pentru friptura de Paște. Secretul deținut de marii bucătari

Redacția

Sute de TIR-uri, mașini mici și motociclete au mărșăluit în weekend între Iași și Târgu Mureș pentru a cere autostradă

Redacția

Revelion în stradă! Muzică bună, spectacol pirotehnic impresionant, dar autorităţile au lipsit

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site