NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Aeroportul din insula spaniolă La Palma s-a redeschis, duminică. Acesta fusese închis din pricina norului imens de cenuşă, emanat de vulcanul Cumbre Vieja

Aeroportul din insula spaniolă La Palma, din arhipelagul Canarelor, s-a redeschis duminică, la 24 de ore după ce a fost închis din cauza norului imens de cenuşă emanat de vulcanul Cumbre Vieja, a anunţat compania care gestionează aeroporturile spaniole (Aena), relatează Agerpres, conform AFP.

Datorită lucrărilor de „curăţare a cenuşii” efectuate în timpul nopţii, „aeroportul din La Palma este din nou operaţional”, a precizat Aena pe contul său de Twitter. Prin urmare, zborurile se pot relua „cu acordul prealabil” al autorităţilor de control al traficului aerian, a adăugat aceasta.

Operatorul aeroportuar spaniol recomandă totuşi călătorilor să consulte compania aeriană cu care vor călători pentru a se informa despre situaţia zborului lor înainte de a merge la aeroport.

Aeroportul din La Palma a fost închis sâmbătă din cauza acumulării de cenuşă pe piste. Decizia a dus la formarea unor cozi lungi în portul din Santa Cruz de La Palma, călătorii încercând să plece cu feribotul către insulele vecine, inclusiv spre Tenerife.

  

Închiderea aeroportului din La Palma a coincis cu o intensificare generală a activităţii vulcanului Cumbre Vieja, care a intrat în erupţie duminica trecută.

Această situaţie a condus la evacuarea unei alte părţi a insulei sâmbătă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Un student a murit înainte de examenul online. Părinții au anunțat că a făcut infarct

Redacția

Turiştii au dus coronavirusul şi în vârful muntelui. Personalul Cabanei Dochia din Masivul Ceahlău, infectat

Redacția

Guvernul Biden a dat în judecată Texasul pentru legea anti-avort

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site