NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vasile Dîncu: Nu e cazul ca România să intre în război, aşa cum uneori vedem în fake news-uri

„Nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război, dar atunci când ai un conflict la graniţă sau în apropierea ta trebuie să te pregăteşti întotdeauna pentru că sunt multe efecte adverse aici, care influenţează şi situaţia României”, a declarat Dîncu.

Vasile Dîncu a declarat că solicitarea Federaţiei Ruse de retragere a trupelor NATO din România şi Bulgaria nu este una nouă, dar că aceasta nu este negociabilă.

Advertisements

„Această solicitare (de retragere a trupelor – n.r.) nu este nouă. Mai mulţi diplomaţi ruşi sau membri ai conducerii Federaţiei Ruse au făcut-o de-a lungul timpului, făcând referire la aceste echipamente militare care există aici. Face parte şi din cererea generală pe care NATO şi Uniunea Europeană o consideră inacceptabilă, aceea de a se retrage toate echipamentele şi trupele, toate bazele la nivelul anului 1997, atunci când NATO a hotărât să extindă membership-ul NATO spre ţările din Europa Centrală şi de Est. De fapt, Federatia Rusă încearcă să readucă lumea la nivelul terminării Războiului Rece din 1991, ceea ce este inacceptabil, şi, aşa cum NATO a declarat-o, este o cerere nenegociabilă. Doar se discută despre asta, dar acest lucru nu este negociabil pentru NATO, nici din partea membrilor NATO”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

WTA Madrid: Trei mari favorite, eliminate surprinzător încă din primul tur (Rezultatele zilei)

Redacția

​Proteste în Canada: Deputaţii au aprobat legea privind măsurile de urgenţă

Redacția

Marea (dublă) dilemă a Kievului în Donbass

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site