RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Valea Seacă în pragul altor alegeri? Vicele a demisionat. Surse: ICCJ menține condamnarea primarului

Tensiunea domnește în continuare în comuna Valea Seacă. Pe data de 26 iunie, viceprimarul ales prin votul majorității consilierilor locali a demisonat din funcție, iar la începutul săptămânii viitoare va fi ales un altul. Motivația renunțării la mandat a tânărului Iulian Neamțu, viceprimarul ales, este aceea că nu și-a dorit această funcție.

El a declarat reporterilor noștri că funcția trebuia să revină lui Gheorghe Băiceanu, cel ce a ocupat funcția și înainte de alegeri. Luni, 2 iulie, Consiliul Local este convocat într-o nouă ședință prilej cu care s-a ales un alt viceprimar al comunei. Ședința va începe de la orele 14.00.

 Alegerea noului viceprimar are și o altă miză. Pe data de 28 iunie actualul primar, Valeriu Roman, a avut un nou termen la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul 4425/99/2010. În acest dosar el este acuzat de înșelăciune de către Cotnari SA. Surse judiciare susțin faptul că această instanță a menținut sentința Tribunalului Iași și a Curții de apel, care îl condamna pe Valeriu Roman la 3 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea acestuia i-a fost interzis dreptul de a ocupa timp de un an de zile o funcție publică. Dacă sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție va ajunge pe masa prefectului județului sunt șanse ca actualul primar să fie suspendat. De aeea cel care va fi numit în funcția de viceprimar luni are mari șanse să ocupe interimar fotoliul deținut de Roman până la organizarea de noi alegeri.

  

 Precizăm faptul că deocamdată pe portalul Înaltei Curți de Casației și Justiție nu a fost publicată decizia instanței. Contactat telefonic, Valeriu Roman a susținut că nu are cunoștință de o asemenea decizie, iar zvonurile că ar putea fi suspendat din funcție sunt răutăți ale adversarilor politici care nici astăzi nu s-au obișnuit cu gândul că au pierdut alegerile din data de 10 iunie. Menționăm că actualul primar a câștigat lejer un nou mandat, diferența de voturi față de următorul contracandidat fiind de aproximativ 1100 de voturi.    

Citește și:

{loadposition articlescategoryload}

Related posts

Incendiu devastator la o locuință din Topile

Redacția

Post vacant scos la concurs, în cadrul Primăriei Stolniceni-Prăjescu

Redacția

În această casă din comuna Heleșteni, timpul parcă stă pe loc. De peste 70 de ani, Eugenia a adunat comori: „Nu vând nimic, las tot copiilor” (FOTO)

Redacția
Încarcă...