NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungaria amenință că va bloca unele sancțiuni ale UE împotriva Rusiei dacă nu sunt cruțați trei oligarhi apropiați de Putin – surse Radio Free Europe

Ungaria amenință că va bloca reînnoirea unor părți ale regimului de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei dacă trei oligarhi nu vor fi eliminați de pe o listă care ia măsuri restrictive împotriva a peste 1.000 de persoane în urma invaziei Moscovei în Ucraina de la sfârșitul lunii februarie, relatează Radio Free Europe (RFE/RL).

Potrivit mai multor surse diplomatice care au cunoștință de acest subiect și care nu sunt autorizate să vorbească în mod oficial, citate RFE/RL, cei trei oligarhi pe care Budapesta dorește să îi vadă scoși de pe lista de interdicție de viză și înghețare a activelor sunt Alisher Usmanov, Piotr Aven și Viktor Rashnikov.

Măsura survine în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să reînnoiască cu încă șase luni lista persoanelor aflate sub sancțiuni pentru încă jumătate de an. Ambasadorii UE urmează să discute această chestiune pe 7 septembrie, înainte de termenul limită de reînnoire din 15 septembrie.

Lista, care poate fi reînnoită numai prin vot unanim, cuprinde în prezent 1.217 persoane și 108 entități. Aceasta a fost extinsă pe parcursul anului, pe măsură ce Bruxelles-ul își intensifică măsurile restrictive împotriva Moscovei din cauza acțiunilor acesteia în Ucraina.

Advertisements
Advertisements
  

Atât Usmanov,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

ITM Iaşi: Acţiune de informare a persoanelor care pleacă la muncă în străinătate, la Aeroportul Iaşi

Redacția

Unificarea dreptei politice, eșec de moment. Culisele opririi negocierilor de către PNL

Redacția

PNL negociază salvarea premierului Cîţu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site