NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un tânăr suspectat că ar fi consumat etnobotanice a ajuns în stare gravă la spital

În cursul gărzii de ieri, personalul medical de pe ambulanță s-a confruntat cu un caz mai puțin obișnuit. Intervenția lor a fost solicitată în localitatea Hărmănești, la domiciliul unui tânăr de 22 de ani.

 

Atunci când a fost preluat pentru a fi transportat la Spitalul Municipal Pașcani, Alexandru L. manifesta un sindrom confuzional cu tulburări de vorbire. Medicul de gardă din Compartimentul de Primiri Urgențe s-a temut ca nu cumva să fie vorba despre un accident vascular cerebral, motiv pentru care l-au trimis pe pacient de urgență la Spitalul de Neuro-Chirurgie din Iași.

 În urma examenului tomograf la cap, starea tânărului păre una cât se poate de normală, iar din acest motiv medicii au emis supoziția de intoxicație cu o substanță necunoscută, posibil de natură etnobotanică.

Pacientul a rămas ulterior sub monitorizarea medicilor, fiind internat la Clinica Medicală de Gardă a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Sindromul confuzional se manifestă printr-o stare de natură neuropsihiatrică, ce se caracterizează printr-un debut acut și o evoluție fluctuantă, deficite adiționale și dezorganizare severă a comportamentului. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

OMS: coronavirusul, de trei ori mai mortal decât virusul gripal

Redacția

Patru copii au zburat dintr-un carusel şi au ajuns cu răni grave la spital

Redacția

Mărturiile bolnavilor infectați cu COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site