NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un paznic de 100 de ani din lagărul de concentrare nazist de la  Sachsenhausen trimis în judecată

Inculpatul a lucrat trei ani, între ianuarie 1942 și februarie 1945 în lagărul de concentrare Sachsenhausen din suburbia Berlinului, unde au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane. Procesul urmează să fie judecat la tribunalul de district Neuruppin și urmează să înceapă în octombrie.

Bărbatul centenar, împotriva căruia a fost reținută acuzația de complicitate la omor a 3.500 de persoane, ar trebui să poată fi judecat timp între două ore și două ore și jumătate pe zi, a declarat președintele instanței Frank Stark duminicalului WELT AM SONNTAG. Potrivit procedurii identitatea sa nu poate fi dezvăluită până nu este găsit vinovat.

Infracțiunea nu este prescrisă, motiv pentru care persoanele în vârstă trebuie să răspundă în instanță. Este vorba despre soluționarea infracțiunilor, iar foștii deținuți au posibilitatea de a povesti cele întâmplate acolo ” a spus dr. Stephanie Bohra, și este în prezent asistentă de cercetare la Centrul de Documentare “Topografia Terorii” din Berlin.

Procurorul Thomas Walther, care a instrumentat cele mai recente cercetări penale asupra  naziștilor și este acum implicat și în procesul Neuruppin, consideră că acest lucru este necesar.

  

Sachsenhausen a fost un cadrul la porțile Berlinului unde liderii naziști și-au putut pune în practică politica lor dementă de a decide asupra vieții și morții”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Guvernul a aprobat alocarea a 3 miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor de investiții finanțate prin PNDL II

Redacția

Alin Tişe a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL: „Am ales moţiunea viitorului!”

Redacția

Timpul “trece mai repede” în prezent decât în ultimii 50 de ani. Ce se întâmplă cu Pământul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site