RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un paznic de 100 de ani din lagărul de concentrare nazist de la  Sachsenhausen trimis în judecată

Inculpatul a lucrat trei ani, între ianuarie 1942 și februarie 1945 în lagărul de concentrare Sachsenhausen din suburbia Berlinului, unde au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane. Procesul urmează să fie judecat la tribunalul de district Neuruppin și urmează să înceapă în octombrie.

Bărbatul centenar, împotriva căruia a fost reținută acuzația de complicitate la omor a 3.500 de persoane, ar trebui să poată fi judecat timp între două ore și două ore și jumătate pe zi, a declarat președintele instanței Frank Stark duminicalului WELT AM SONNTAG. Potrivit procedurii identitatea sa nu poate fi dezvăluită până nu este găsit vinovat.

Infracțiunea nu este prescrisă, motiv pentru care persoanele în vârstă trebuie să răspundă în instanță. Este vorba despre soluționarea infracțiunilor, iar foștii deținuți au posibilitatea de a povesti cele întâmplate acolo ” a spus dr. Stephanie Bohra, și este în prezent asistentă de cercetare la Centrul de Documentare “Topografia Terorii” din Berlin.

Procurorul Thomas Walther, care a instrumentat cele mai recente cercetări penale asupra  naziștilor și este acum implicat și în procesul Neuruppin, consideră că acest lucru este necesar.

  

Sachsenhausen a fost un cadrul la porțile Berlinului unde liderii naziști și-au putut pune în practică politica lor dementă de a decide asupra vieții și morții”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Antony Blinken este la Kiev și discută cu președintele Zelenski (consilier prezidențial)

Redacția

Mircea Rednic a suferit un infarct în timpul meciului cu FCSB. Antrenorul este internat la Spitalul Județean Arad

Redacția

Povestea boxerului care a inspirat filmul “Rocky”. Chuck Wepner, omul care l-a pus la podea pe Muhammad Ali

Redacția
Încarcă...