NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un ciclon asemănător celui care a lovit Grecia poate ajunge în Marea Neagră

Directorul general ANM, Elena Mateescu, a declarat joi la, Antena 3, că prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică în România, în weekend, dar că este prematur să spunem dacă un ciclon asemănător celui din Grecia va lovi și țara noastră.

 

„Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est”, a spus directorul ANM, potrivit Antena 3. De asemenea, Elena Mateescu a mai declarat că atenția trebuie să fie mărită în ceea ce privește prognoza meteorologică în următoarea perioadă.

 „Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est”, a spus directorul ANM, potrivit Antena 3. De asemenea, Elena Mateescu a mai declarat că atenția trebuie să fie mărită în ceea ce privește prognoza meteorologică în următoarea perioadă „În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a mai spus directorul ANM. „E prematur să ne pronunțăm dacă vom vedea un ciclon asemănător celui din Grecia”, a afirmat Mateescu, subliniind că meteorologii vor monitoriza situația. 

Articol integral pe www.libertatea.ro

Advertisements

Related posts

Două mame care abia au născut la Maternitatea Odobescu, testate pozitiv cu coronavirus

Redacția

Cod galben de ploi și vijelii în 13 județe, de vineri după amiază

Redacția

“Ziua Z”, partea a doua. Sute de interlopi audiați, 98 reținuți după acțiunea în care au fost implicați aproape toți procurorii DIICOT

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site