RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Un celebru fotograf a murit pe o stradă din Paris, după multe ore de agonie, fără ca oamenii să-l ajute. „A fost ucis de indiferență”

René Robert, un fotograf în vârstă de 84 de ani, a murit de hipotermie pe asfaltul unei străzi din mijlocul Parisului. În tot acest timp, niciun trecător nu i-a acordat atenție. Ulterior, o persoană fără adăpost a chemat salvarea, însă a fost prea târziu, scrie  cotidianul francez Le Figaro.

René Robert avea origini franco-elvețiene și era cunoscut în lumea artistică pariziană pentru fotografiile sale care ilustrau dansatorii de flamenco.

Pe 19 ianuarie, artistul s-a prăbușit pe stradă în timp ce își făcea plimbarea obișnuită în jurul casei sale, aflată pe strada din cartierul Turbigo.

Când medicii au ajuns la fața locului, chemați de un om al străzii, era deja dimineață. René Robert zăcea pe trotuar de mai bine de nouă ore, fără ca un trecător să-l fi băgat în seamă. Strada unde și-a dat ultima suflare se află între Place de la République și Les Halles, scrie Le Figaro.

  

Artistul a fost imediat transportat la spital Cochin din Paris într-o stare de hipotermie extremă și, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

”Indiferența l-a ucis”

Jurnalistul şi prietenul fotografului, Michel Mompontet, a declarat pentru canalul francez BFM TV că René Robert a fost „ucis de indiferenţă” după ce a zăcut nouă ore pe stradă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Drama prin care trec „copiii războiului”. Moscova, politică SCANDALOASĂ: „Cel puțin 19.546 de copii ucraineni au fost strămutați și rusificați”

Redacția

Florida: Guvernatorul Ron DeSantis a revocat dreptul Disney de a se autoguverna pentru că promovează o „ideologie” PERICULOASĂ pentru copii

Redacția

VIDEO: Revelion de coșmar pentru un grup de români care au mers la o petrecere într-un restaurant din Spania: „Dacă nu ieșim, ne arestează”

Redacția
Încarcă...