RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

UE trebuie să AVANSEZE integrarea, pentru a face față problemelor geopolitice și transformărilor tehnologice

Uniunea Europeană trebuie să continue avansarea integrării pe piața unică, prin uniformizarea reglementărilor și intensificarea competiției, în contextul schimbărilor climatice, al transformărilor geopolitice și modificărilor tehnologice.

”Piața unică a Uniunii Europene, una dintre cele mai mari zone comerciale integrate din lume, se află în centrul competitivității noastre. Cu peste 440 de milioane de consumatori și economii mari, a făcut posibil ca UE să devină cel mai mare bloc comercial din lume – cu activități de afaceri reprezentând un sfert din exporturile globale la nivel de servicii și 20% în materie de produse tehnologice -, fiind și o destinație dezirabilă pentru investițiile străine. Cadrul meacroeconomic stabil și infrastructura de calitate susțin un mediu favorabil de investiții, în contextul unui model puternic al economiei sociale de piață. Recentele crize succesive au evidențiat importanța consolidării rezilienței pieței unice”, arată ”Raportul din 2024 privind Piața Unică și Competitivitatea”, elaborat de Comisia Europeană.

În contextul pandemiei și al invaziei Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană a lansat o serie de inițiative pentru menținerea integrității pieței comunitare și pentru consolidarea bazei industriale.

”Uniunea Europeană are avantaje puternice: ingineri calificați, excelență în cercetare, infrastructură de calitate, o bază de producție puternică,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Situație dramatică în Rusia. Moscova intră în lockdown din cauza numărului record de infecții COVID și decese

Redacția

Un adolescent de 18 ani a devenit cel mai tânăr MILIARDAR din lume. Tânărul este fiul unui celebru om de afaceri și are o avere colosală

Redacția

Un avion pentru stingerea incendiilor, cu cel puțin șapte oameni la bord, s-a prăbușit în Turcia

Redacția
Încarcă...