RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Turla bisericii din lemn din parohia Soci a fost acoperită

Încă un pas spre finalizarea construcției bisericii de lemn din cimitirul Eroilor din satul Soci. Sâmbătă, 19 martie, a fost așezat acoperișul turlei de la biserica ce va purta hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena. 

 

Pentru această acțiune a fost nevoie de o macara de mare tonaj. După așezarea acoperișului, preotul Romică Siminciuc, crede că s-a împlinit voia celor căzuți la datorie.”În ziua de Sfântul Teodor s-a împlinit bucuria aceasta. Am reușit să amplasăm acoperișul turlei. Este încă un pas spre realizarea acestui obiectiv”, ne-a declarat preotul Romică Siminciuc.

  

Lucrările la acest lăcaș de cult sunt estimate a fi finalizate anul viitor. Pe lângă biserică mai este de terminat foișorul din curte și crucile pentru locurile de veci unde se odihnesc erorii căzuți la datorie.”Sperăm ca până în anul 2017 să finalizăm lucrările. Noi ne dorim ca aici să funcționeze un centru pentru tineri, unde să se desfășoare multe activități, mai ales că majoritatea dintre cei care au la datorie erau soldați tineri”, mai spune preotul Siminciuc.

Advertisements

Construcția bisericii a început în luna octombrie a anului trecut. Lucrările au fost susținute financiar de oameni din parohie, administrația locală și Consiliul Județean. 

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Noaptea Muzeelor la Palatul de la Ruginoasa! Invitaţie pentru toţii iubitorii de cultură şi artă

Redacția

Vulcanii noroioși din nordul Moldovei, între legendă și adevăr. Localnicii cred că este un loc bântuit

Redacția

Școala Gimnazială Cozmești a marcat sărbătoarea Unirii Basarabiei cu România (Foto-Video)

Iulia Huțanu
Încarcă...