NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Taxati de stat. Peste 40.000 de familii din Romania au ramas fara ajutoare sociale din cauza absentelor copiilor

Statul ii trage in sfarsit la raspundere pe acei parinti care nu-si trimit copiii la scoala, lovindu-i acolo unde ii doare mai tare, la buzunar.

Peste 40.000 de familii au pierdut ajutoarele sociale sau au primit bani mai putini din cauza absentelor nemotivate pe care cei mici le-au strans in catalog.

”Nu-i place cartea, sa mearga la munca”, spun unii dintre adulti, care par sa nu constientizeze cat de importanta este educatia.

  

Un parinte dintr-un sat din Bacau isi recunoaste neputinta. Nu poate sa il convinga pe mezinul familiei sa nu mai lipseasca de la scoala. Din cauza absentelor nemotivate familia a ramas fara ajutorul de la stat, in valoare de 240 de lei.

In total, numai in acest judet 2178 de familii au ramas in 2013 fara suportul statului.

Legea spune ca daca un elev acumuleaza intr-un semestru intre 10 si 19 absente nemotivate, alocatia pentru sustinerea familiei scade cu 20%. Daca lipseste de 20 de ori suma se injumatateste. Iar daca numarul orelor de chiul trece de 20, familia pierde acest drept.

Cele mai mari probleme sunt in Dolj si Iasi, spun autoritatile.

Chiar daca in Bucuresti sunt putini cei care beneficiaza de alocatia pentru intretinerea familiei, inspectoratul scolar trage si aici un semnal de alarma. In primele 5 luni ale anului scolar, elevii din Capitala au acumultat peste 2,5 milioane de absente. Cei mai multi dintre chiulangii sunt din clasele a XI-a si a XII-a, in special la scoli tehnologice.

Grav este ca multi dintre cei care lipsesc frecvent de la cursuri ajung in cele din urma sa si abandoneze scoala. Studiile arata ca 40% dintre tinerii romani nu stiu sa citeasca. Dublu fata de media europeana.

Sursa: Pro TV

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Liceenii de la Colegiul Tehnic CF Unirea vă invită la spectacol (VIDEO)

Răzvan Grecu

Exodul muncitorilor români spre vestul Europei continuă chiar şi în pandemie

Redacția

Staţiunile Gura Humorului, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc vor pune pe piaţă pachete turistice comune

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site