RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ţările de Jos, o ţintă de spionaj atractivă pentru China, anunță oficialii de la Amsterdam: „În special în domeniul industriei semiconductoarelor, al tehnologiei cuantice, al industriei aerospaţiale şi maritime”

China a încercat probabil, parţial în afara restricţiilor la export, să obţină cunoştinţe şi bunuri din sectorul aerospaţial olandez, a anunţat miercuri serviciul militar de informaţii din Ţările de Jos (MIVD), relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ţările de Jos rămân o ţintă de spionaj atractivă pentru China”, a avertizat MIVD, „în special în domeniul industriei semiconductoarelor, al tehnologiei cuantice, al industriei aerospaţiale şi maritime”.

În 2022, serviciul „a reperat şi prevenit diverse tentative chineze de a achiziţiona tehnologie (militară)”, a declarat şeful său, Jan Swillens, într-un raport anual.

„Companiile, institutele de cercetare şi oamenii de ştiinţă sunt vizaţi pe scară larg”, a avertizat, de asemenea, Jan Swillens.

  

„China dezvoltă rapid arme avansate cu tehnologii de vârf”, a precizat Swillens, referindu-se la „diverse tipuri de arme anti-satelit cu un caracter

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Braşov: În prima zi a anului, un elicopter SMURD a intervenit de urgenţă, în zona Bran, pentru a salva o femeie cu arsuri

Redacția

​Business report Cum îți dai seama că ești infectat cu Omicron? Câți bani ați pierdut doar în 2021? Cum ne-am luat prima țeapă. Cum și de ce au vândut rușii Alaska americanilor.O femeie din Iași cere instanței să o declare bărbat

Redacția

Preţul petrolului a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni

Redacția
Încarcă...