RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Suspiciuni cu privire la posibilitatea înstrăinării unor locuințe administrate de RAGCL Pașcani!

Situația locuințelor pășcănenilor care stau cu chirie în imobile administrate de RAGCL Pașcani a fost adusă astăzi în discuție în plenul ședinței Consiliului Local. Surprinzător, președintele de ședință a încercat să suspende discuțiile, pe motiv că a fost vorba despre o ședință extraordinară.

 

  

Consilierul Marius Pintilie (PNL) a încercat să aducă în discuție subiectul celor aproximativ 28 locuințe în care mai stau chiriași ai RAGCL, pe care administratorul judiciar ar intenționa să le scoată la vânzare. Aceste imobile sunt ocupate de pe timpul vechiului regim de către cei care stau acum în ele.

“Aș vrea să discutăm despre situația imobilelor în care stau o serie de chiriași ai RAGCL. Astăzi sau poate într-o altă ședință. Înțeleg că administratorul judiciar încearcă să le vândă. Ale cui sunt aceste imobile? Le poate vinde?”, au fost câteva întrebări pe acest subiect ale consilierului Marius Pintilie.

Șefii executivului nu au părut deloc interesați să ofere un răspuns. Mai mult, președintele de ședință, consilierul Ovidiu Bejan  PSD, a încercat să suspende discuțiile, pe motiv că astăzi a avut loc o ședință extraordinară, nu una ordinară unde se pot face interpelări.

În timpul discuțiilor libere, secretarul Primăriei, Irina Jitaru, încerca să ofere celor interesați un răspuns pe acest subiect. Într-un final s-a luat în calcul, la nivel declarativ, efectuarea unor verificări administrative, pentru a se vedea cine are drept de proprietate asupra acestor imobile și ce documente are în susținerea afirmațiilor.

Există posibilitatea ca aceste locuințe să fie scoase la licitație, cu acordul judecătorului SINDIC, iar cei care locuiesc în ele să le achziționeze în rate.

Subiectul acestor locuințe a fost prezentat opiniei publice în exclusivitate de reporterii NewsPacani.com, dar nimeni nu a reacționat oficial. În cazul acestor locuințe se află și sediile partidelor politice: PSD, PNL, PMP, și USR.

 

Related posts

PNL Pașcani a atacat în contencios o hotărâre adoptată doar cu voturile consilierilor PSD

Marius Parteni

Mai multe fonduri pentru întreținerea drumurilor județene

Redacția

O noua masina compactoare pentru Serviciul de Salubritate

Redacția
Încarcă...