NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SURSE: Articolul care prevedea închiderea școlilor private de luni ar fi fost eliminat din Hotărârea de Guvern la nivelul Secretariatului General al Guvernului, înainte de trimiterea actului normativ la Monitorul Oficial / Șeful SGG: Procedural SGG nu avea cum să elimine sau să adauge pe text

Articolul care prevedea închiderea școlilor private de luni ar fi fost eliminat din Hotărârea de Guvern la nivelul Secretariatului General al Guvernului, înainte de trimiterea actului normativ la Monitorul Oficial, potrivit surselor Edupedu.ro. Modificarea s-ar fi petrecut la presiunea unor instituții de învățământ private, potrivit surselor Edupedu.ro.

Secretariatul general al Guvernului este cel care se asigură de corecta redactare a actelor normative și de coerența acestora, din punct de vedere al tehnicii legislative.

„Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti”, potrivit site-ului sgg.ro.

Dacă ar fi fost făcută o asemenea modificare, actul respectiv ar fi ilegal, potrivit surselor Edupedu.ro.

  

Contactat de Edupedu.ro, șeful Secretariatului general al Guvernului, Horațiu Tiberiu Gorun, a declarat că „Eu nu comentez zvonuri. Procedural SGG nu avea cum să elimine sau să adauge pe text. Pentru a va lămuri în detaliu vă rog să va adresați inițiatorilor și avizatorilor”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Autocolantele GB de pe numerele de înmatriculare britanice nu mai sunt valabile pentru șoferii care conduc în alte țări

Redacția

Ciolacu pune condiții ca să voteze moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR: PSD merge până la capăt, alegeri anticipate

Redacția

Ciolacu: Am cerut ministrului de Finanţe execuţia bugetară până în acest moment şi cred că prioritatea zero este să venim cu o lege pentru rectificarea bugetară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site