RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA: Biden a promulgat legea bugetară validată de Congres după luni de tensiuni

Preşedintele american Joe Biden a semnat sâmbătă textul care permite finanţarea statului federal până în septembrie, la câteva ore după adoptarea acestui text de către Congres, punând astfel capăt lunilor de tensiuni în jurul bugetului pe anul 2024.

Joe BidenFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Această lege bipartită pe care tocmai am semnat-o permite guvernului să continue să guverneze, să investească în poporul american şi să ne întărească economia şi securitatea naţională”, a afirmat preşedintele democrat, potrivit agențiilor de presă Reuters, AFP şi Agerpres.

  

Congresul SUA a adoptat sâmbătă un proiect de lege menit să finanţeze guvernul federal până în septembrie şi să împiedice cea mai mare economie a lumii să intre în „shutdown”, paralizia serviciilor sale publice.

Senatorii nu au aprobat proiectul de lege înainte de termenul limită de vineri la miezul nopţii, care ar fi trebuit să declanşeze închiderea. Dar aleşii au convenit în cele din urmă asupra adoptării finale a acestei legi a finanţelor de 1.200 de miliarde de dolari.

Legea va prelungi bugetul SUA până la sfârşitul anului fiscal, pe 30 septembrie.

Acest text de 1.012 pagini, rezultatul unor negocieri foarte dure,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Parlamentul, de acord cu Guvernul în punctul de vedere trimis la CCR. Moşteanu: Un blat ordinar. E mai rău ca pe vremea lui Dragnea

Redacția

Ciucă: Putem atinge un grad de absorbție a fondurilor europene de aproximativ 95% la sfârșitul acestui an

Redacția

Rafila, despre ridicarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli: Atâta timp cât avem transmitere comunitară, cred că este o măsură grăbită

Redacția
Încarcă...