RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

STUDIU: Mesele neregulate și consumul de țigări electronice sunt asociate cu dureri de cap frecvente în cazul tinerilor

În cazul copiilor și adolescenților, mesele neregulate, cum ar fi ocolirea micului dejun, sunt legate de un risc crescut de dureri de cap frecvente, potrivit unui studiu publicat în Neurology Journal. Studiul a mai arătat că pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani consumul și expunerea la țigări electronice au fost asociate cu dureri de cap frecvente.

Studiul a inclus aproape 5 milioane de copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, care au fost înscriși într-un amplu sondaj de sănătate canadian. Aceștia au fost întrebați dacă au avut dureri de cap în ultimele șase luni și cât de des. Aproximativ 6% dintre participanți au avut dureri de cap de mai multe ori într-o săptămână.

În cazul meselor, respondenții au mărturisit de câte ori au luat micul dejun în ultima săptămână și de câte ori au luat cina cu familia, fiind un total de 14 mese posibile. Cei care au avut dureri de cap frecvente au avut în medie 9 astfel de mese, comparativ cu o medie de 12 mese pentru copiii care au avut una sau mai puține dureri de cap pe săptămână.

După ajustarea unor factori precum vârsta,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Recensamânt 2022: De astăzi începe recenzarea pe teren a populaţiei / Cum vor putea fi identificaţi recenzorii

Redacția

Urșii în Covasna: Peste 100 de apeluri la 112 și mai mult de 180 de atacuri asupra animalelor domestice / Au fost solicitate 13 autorizații de împușcare a urșilor, iar zece au fost puse în executare

Redacția

Sudan: Protestul a sute de mii de oameni a degenerat în confruntări cu forțele de ordine

Redacția
Încarcă...