RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

STUDIU: Mesele neregulate și consumul de țigări electronice sunt asociate cu dureri de cap frecvente în cazul tinerilor

În cazul copiilor și adolescenților, mesele neregulate, cum ar fi ocolirea micului dejun, sunt legate de un risc crescut de dureri de cap frecvente, potrivit unui studiu publicat în Neurology Journal. Studiul a mai arătat că pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani consumul și expunerea la țigări electronice au fost asociate cu dureri de cap frecvente.

Studiul a inclus aproape 5 milioane de copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, care au fost înscriși într-un amplu sondaj de sănătate canadian. Aceștia au fost întrebați dacă au avut dureri de cap în ultimele șase luni și cât de des. Aproximativ 6% dintre participanți au avut dureri de cap de mai multe ori într-o săptămână.

În cazul meselor, respondenții au mărturisit de câte ori au luat micul dejun în ultima săptămână și de câte ori au luat cina cu familia, fiind un total de 14 mese posibile. Cei care au avut dureri de cap frecvente au avut în medie 9 astfel de mese, comparativ cu o medie de 12 mese pentru copiii care au avut una sau mai puține dureri de cap pe săptămână.

După ajustarea unor factori precum vârsta,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Noi probleme tehnice la Twitter. Norvegia cere companiei să nu o mai confunde cu Nigeria: „Am aprecia foarte mult asta”

Redacția

PNL Timiş, reacție după ce Dominic Fritz a criticat Guvernul pentru măsurile de austeritate impuse primăriei: ”În campania electorală din 2020 striga din toate puterile că trebuie reduse cheltuielile publice”

Redacția

Bruxellesul va da undă verde reducerilor de zboruri interne pe distanțe scurte în Franța

Redacția
Încarcă...