NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Strategia de dezvoltare a Pașcaniului pentru anii 2014-2020, mai mult decât optimistă: Investiții de aproximativ 4 miliarde de euro în următorii 6 ani în zona municipiului nostru!

Conducerea municipiului a postat pe pagina de internet un nou proiect al Strategiei de Dezvoltare a municipiului pentru perioada 2014 (!)-2020. Documentul denotă un optimism nejustificat din partea autorităților locale, cu privire la accesarea de fonduri europene, în condițiile în care până acum nu au realizată nicio astfel de documentație.  

Astfel, conform documentului amintit, în viitorii 6 ani municipalitatea își propune să atragă de la Uniunea Europeană fonduri în valoare de 29,5 milioane de euro pentru finanțarea a opt proiecte: „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din municipiul Pașcani, inclusiv implementarea distribuției termice pe orizontală”, Reabilitarea termică a clădirilor publice din municipiul Pașcani”, „Modernizarea și creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public și ambiental din municipiul Pașcani”, „Conservarea și reabilitarea Ansamblului Palatului Cantacuzino (inclusiv Biserica Sf. Arhangheli) în vederea introducerii în circuitul turistic”, „Reabilitarea infrastructurii urbane din cartierele Aerodrom, din Vale și Deal”, „Înființarea Parcului Industrial și Tehnologic Pașcani”, „Extinderea, reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani” și Construcția unui Centru Cocial multifuncțional, inclusiv a unei Cantine de Ajutor Social”.

Pentru că banii de la UE nu ajung pentru finanțarea integrală a proiectelor, edilii locali propun ca și pășcănenii din Asociațiile de Proprietari să contribuie cu 8,4 milioane de euro, Consiliul Local cu 4 milioane de euro, iar bugetul de stat cu 2 milioane de euro.

  

Edilii mai doresc să investească de la bugetul local 131 de milioane de euro pentru 45 de proiecte care-și propun să rezolve toate problemele din municipiu, de la infrastructură până la sănătate. Mai mult, cei care au întocmit strategia prevăd că în acești 6 ani Pașcaniul va beneficia de investiții guvernamentale de 3,85 miliarde de lei în infrastructură rutieră, feroviară, etc.

Consultanții mai susțin că Pașcaniul își propune să realizeze o serie de investiții în colaborare cu alte administrații locale, suma lor fiind estimată la 120 de milione de euro.

În total documentul ce poate fi consultat aici (http://primariapascani.ro/primarie/wp-content/uploads/2014/11/proiecte-pascani.pdf) prevede investiții de peste 4 miliarde de euro pentru Pașcani până în anul 2021.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Căminul Cultural din Gâștești va trece în administrarea școlii din localitate. Aceeași soartă o vor avea căminele din Blăgești, Boșteni și Lunca

Răzvan Grecu

Haos pe strada “Dealul Mare”: Cetăţenii sunt revoltaţi pe primar şi pe nişte muncitori căutaţi acum de Poliţie (VIDEO)

Marius Parteni

Drumurile judeţene, “pavate” cu 90 milioane euro. Planurile lui Daniel Minciună

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site