NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Stéphane Séjourné, consilier apropiat al președintelui Macron, singurul candidat pentru funcția de președinte al Renew Europe

Eurodeputatul Stéphane Séjourné, influent consilier politic al şefului statului francez, Emmanuel Macron, a rămas singur în cursa pentru preşedinţia grupului liberal Renew Europe, a treia forţă din Parlamentul European, după ce olandeza Sophie In ‘t Veld şi-a retras marţi candidatura, notează AFP.

Decizia europarlamentarului român Dacian Cioloş de a reveni pe terenul politicii naţionale a deschis succesiunea la preşedinţia grupului. Doi deputaţi s-au arătat interesați, dar retragerea Sophiei In’t Veld în ziua depunerii candidaturilor a lăsat terenul liber francezului Stéphane Séjourné.

El va prelua conducerea grupului Renew cu două luni înainte de a începe, în ianuarie, semestrul preşedinţiei franceze a UE.

Sophie In’t Veld şi-a explicat decizia de a se retrage prin faptul că nu a reuşit să adune o majoritate printre cei 98 de membri ai grupului şi că doreşte să evite un duel fratricid, a declarat pentru AFP unul dintre membrii Renew Europe.

  

Alegerile sunt programate pentru 19 octombrie la sfârşitul zilei, în cursul celei de-a doua sesiuni plenare a Parlamentului European la Strasbourg, iar candidatul va trebui să obţină majoritatea absolută.

Grupul îşi va alege vicepreşedinţii a doua zi. Sophie In’t Veld nu este candidată pentru această funcţie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Focșănean săltat de polițiști în timp ce împărțea reviste cu informații false despre vaccinarea Covid

Redacția

FOTO Simona Halep și mesajul transmis înaintea debutului la US Open

Redacția

Imagini apocaliptice după o ploaie torenţială cu grindină. Zeci de copaci rupţi de vânt, maşini distruse şi străzi inundate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site