NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Stagiul militar redevine obligatoriu . Ministrul Apărării: “Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat!”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat că despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu s-a discutat de mai multe ori la nivelul ministerului, însă nu şi la nivelul Guvernului, potrivit news.ro. Fifor spune că, în prezent, stagiul militar obligatoriu în România este doar suspendat, nu anulat.


 
„Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a declarat Mihai Fifor, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă în care şi-a prezentat bilanţul primelor şase luni de mandat.

Advertisements
  

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007. În ultimii ani, mai multe state membre UE şi NATO, cum ar fi Franţa şi germania au analizat posibilitatea reintroducerii stagiului militar obligatoriu. Suedia a decis anul trecut să reintroducă stagiul militar obligatoriu. 

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iahtul oligarhului rus Oleg Deripaska a ajuns în apele Turciei

Redacția

Abuz la Maternitatea Elena Doamna! Medicii au fost asaltaţi de jandarmerie pentru că nu au vrut să primească o pacientă cu COVID-19! „Ne e frică că ne omoară!” Strigă aceştia

Redacția

Henry Kissinger: America și-a pierdut direcția strategică în Afganistan din cauza obiectivelor ce nu puteau fi atinse

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site