RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sporurile bugetarilor, limitate la 20% din leafă. Ce conține noua lege a salarizării

Simona Bucura-Oprescu, noua șefă de la Ministerul Muncii, a dat detalii despre prevederile noii legi a salarizării, care în momentul acesta este în discuție cu Banca Mondială, care trebuie să pregătescă mai multe simulări privind impactul ei.

Simona Bucura-Oprescu, noua ministră a Muncii FOTO Inquam Photos

Simona Bucura-Oprescu, noua ministră a Muncii FOTO Inquam Photos

Avem deja pregătit proiectul de lege. Trei variante de anexe în cazul profesorilor, dar și pe întreaga lege. Banca Mondială lucrează deja la un impact bugetar pe aceste variante, iar la final variantele vor fi prezentate coaliției pentru a alege una dintre ele și, bineînțeles, Comisiei Europene”, a precizat Simona Bucura-Oprescu, într-o intervenție la Antena 3.

  

Dacă anvelopa salarială în 2016, când am început evaluarea perspectiva anului 2017, de când avem legea salarizării unitare era de 65 de miliarde, acum s-a ajuns la 120-130 de miliarde și asta ne arată, pe de o parte, că anvelopa a crescut și că trebuie foarte bine analizat impactul bugetar, dar în același timp constatăm cu toții că sunt, din păcate, discrepanțe, inechități în ceea ce privește legea salarizării unitare”, a completat reprezentanta PSD.

Întrebată când va fi gata noua lege,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Taxa de solidaritate, mărul discordiei dintre PSD și PNL. Ce își reproșează cele două partide

Redacția

Zelenski a discutat cu Olaf Scholz în privința creşterii presiunii sancţiunilor asupra Rusiei

Redacția

Medicul Florin Roşu, manager al Spitalului Boli Infecţioase din Iaşi: Nu suntem în valul şase al pandemiei. Numărul cazurilor COVID creşte într-adevăr, dar nu e ceva ieşit din comun

Redacția
Încarcă...