NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sondaj: Israelienii au o părere mai bună despre Germania decât au germanii despre Israel / Circa 42% dintre respondenţii israelieni au declarat că au fost în Germania, în timp ce numai 6% dintre respondenţii germani au fost în Israel

Israelienii au opinii mai bune despre Germania decât au germanii despre Israel, arată un nou sondaj asupra relaţiilor germano-israeliene dat publicităţii vineri, informează Agerpres, care citează dpa.

Sondajul a fost realizat de Bertelsmann Stiftung, o fundaţie de cercetare non-profit care lucrează pe problematici de schimbare socială.

Autorii sondajului concluzionează că relaţiile germano-israeliene se află în prezent într-o stare generală decentă, chiar dacă remarcă probleme în ceea ce priveşte amintirea Holocaustului şi creşterea antisemitismului în Germania.

Peste 1.200 de persoane din ambele ţări au participat la acest sondaj. Principala concluzie a studiului este aceea că, în timp ce 63% dintre respondenţii israelieni au spus că au o părere bună despre Germania de azi, doar 46% dintre respondenţii germani au spus acelaşi lucru despre Israel, iar o treime dintre germanii intervievaţi au declarat că au o părere „destul de” sau „foarte” proastă despre această ţară.

Advertisements
  

Circa 42% dintre respondenţii israelieni au declarat că au fost în Germania, în timp ce numai 6% dintre respondenţii germani au fost în Israel.

Advertisements

Chiar dacă există o părere larg răspândită în ambele ţări că Holocaustul cântăreşte greu şi astăzi în atitudinile israelienilor faţă de germani, autorii sondajului nu au interpretat rezultatele acestuia ca o confirmare a aşa-zisei „oboseli a memoriei” printre germani.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dan Barna, despre revenirea la alegerea primarilor în două tururi: “Este unul dintre cele mai mari semne de întrebare legate de funcționarea coaliției”

Redacția

Președintele Iohannis a acordat mai multor diplomați gradul de ambasador

Redacția

Volei (f): România s-a calificat în semifinalele Golden League

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site