NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Soferii ar putea fi testati antidrog la obtinerea sau reinnoirea permisului

Cei care doresc sa obtina permisul auto sau sa si-l reinnoiasca vor trebui sa plateasca testele pentru depistarea consumului de droguri. Iar un rezultat pozitiv la teste ar duce la anularea permisului pe o perioada de pana la 3 ani, informeaza Romania TV.

Ideea le apartine mai multor parlamentari USL care au elaborat un proiect de lege prin care testele antidrog pentru obtinerea permisului de conducere vor fi obligatorii, iar costurile vor fi suportate de catre cei care vor sa devina soferi, potrivit Romania TV.

Testele vor fi evaluate de catre o comisie medicala din minim trei medici. Daca rezultatele vor fi pozitive, in cazul celor care isi reinnoiesc permisele, seful politiei ar putea sa reduca perioada de valabilitate a permisului cu pana la trei ani sau sa-l anuleze. In acest ultim caz, un nou examen nu va putea fi dat decat dupa 2 ani.

O prevedere cel putin extravaganta a legii este ca decizia sefului politiei nu va putea fi atacata in instanta, desi Constitutia prevede clar principiului liberului acces la justitie.

sursa romania tv

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Pensionarii vor primi diferenţele din indexare după aprobarea bugetului

Redacția

Militar mort după un cumplit accident de motocicletă. Claudiu s-a stins pe patul de spital

Redacția

Victor Ponta: ISU va avea competență legală să închidă cluburile care sunt un pericol pentru viața oamenilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site