RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Soferii ar putea fi testati antidrog la obtinerea sau reinnoirea permisului

Cei care doresc sa obtina permisul auto sau sa si-l reinnoiasca vor trebui sa plateasca testele pentru depistarea consumului de droguri. Iar un rezultat pozitiv la teste ar duce la anularea permisului pe o perioada de pana la 3 ani, informeaza Romania TV.

Ideea le apartine mai multor parlamentari USL care au elaborat un proiect de lege prin care testele antidrog pentru obtinerea permisului de conducere vor fi obligatorii, iar costurile vor fi suportate de catre cei care vor sa devina soferi, potrivit Romania TV.

Testele vor fi evaluate de catre o comisie medicala din minim trei medici. Daca rezultatele vor fi pozitive, in cazul celor care isi reinnoiesc permisele, seful politiei ar putea sa reduca perioada de valabilitate a permisului cu pana la trei ani sau sa-l anuleze. In acest ultim caz, un nou examen nu va putea fi dat decat dupa 2 ani.

  

O prevedere cel putin extravaganta a legii este ca decizia sefului politiei nu va putea fi atacata in instanta, desi Constitutia prevede clar principiului liberului acces la justitie.

sursa romania tv

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

România a înregistrat în noiembrie 2020 cel mai mare număr de decese pe timp de pace, de la Al Doilea Război Mondial

Redacția

Procedura de extrădare a fostului preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, a fost suspendată de o instanță italiană

Redacția

Morar spune de ce a mers la Iohannis înaintea deciziei privind interceptările SRI: Nu era uzual

Redacția
Încarcă...