NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Slovacia introduce carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care sosesc în țară

Noi restricții de circulație au fost introduse în Slovacia, care vor intra în vigoare începând de luni, 15 februarie. Pentru toți călătorii care vor veni în țară vor fi obligați să intre în carantină obligatorie de 14 zile.

Noile măsuri restrictive au fost adoptate în contextul răspândirii noii variante sudafricane a COVID-19, considerată mult mai contagioasă, care a fost depistată inclusiv în ţara vecină Austria.

Înainte de a ateriza sau a trece frontiera în Slovacia, călătorii vor trebui să completeze un formular şi li se va oferi opţiunea de a intra în carantină într-un centru de stat. Din a opta zi, ei se vor putea testa cu test PCR, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi eligibili să iasă din carantină.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi, însă vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus. Ministrul sănătăţii a mai spus că nu le recomandă compatrioţilor săi călătoriile în străinătate.

  

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Româncă ajutată de iubitul italian să-și ucidă prietena pentru că avea mai mulți bani decât ea. Procurorii cer închisoare pe viață pentru Margareta

Redacția

Noi condiții pentru vaccinul Pfizer: Pot fi vaccinate 6 persoane dintr-o fiolă, în loc de 5. Vaccinul nefolosit, aruncat după 6 ore

Redacția

Scoţia este prima ţară din lume care distribuie absorbante gratuite

Redacția
Încarcă...