NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatorul Constantinescu solicită Guvernului să ajute populaţia săracă să treacă iarna

În această săptămână senatorul PSD Florin Constantinescu a avut o declaraţie politică intitulată Vine iarna. În cadrul acesteia, senatorul păşcănean a abordat o serie de probleme legate de situaţia economică a românilor.

Referindu-se la cheltuielile românilor, senatorul PSD a afirmat: “În curând iarna va bate la uşile noastre şi, din păcate, românii vor fi asaltaţi de cheltuieli. Dacă ne gândim doar la coşul zilnic, la gaze sau la electricitate, am putea constata că românii nu vor avea prea multe motive să se bucure în sărbătorile de iarnă. Să nu mai punem la socoteală că, din păcate, foarte mulţi sunt datori la bănci, au credite pe care nu mai au posibilitatea să le plătească şi ajung să fie executaţi silit”.

Florin Constantinescu a spus că statisticile oficiale arată că din 3,5 milioane de salariaţi care muncesc cu normă întreagă cel puţin 875.000 de persoane au venituri sub pragul de 800 de lei. Numărul persoanelor cărora venitul le este insuficient pentru o viaţă decentă, trece lejer peste pragul de un milion.

  

În context, senatorul PSD a atras atenţia că “cel mai important lucru este acela de a realiza un buget viabil pentru ţară, un buget care să nu aibă semne de întrebare de genul “de unde mai plătim cele 45 de zile rămase”. Un buget care să cuprindă listă de investiţii clară, bani pentru domeniile prioritare, pentru sănătate şi educaţie, pentru infrastructură şi proiecte. Şi, cel mai important, atunci când facem bugetul, trebuie să ne gândim şi la români. Să conştientizăm că vine iarna şi că pentru mulţi dintre semenii noştrii nu va fi o iarnă uşoară. Să analizăm ce am făcut până acum pentru români şi să vedem ce trebuie să facem”.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}


Advertisements

Related posts

Catalogul parlamentarilor ieșeni. Vezi notele obținute de Constantinescu, Rățoi și Crăciunescu

Redacția

Testul ieşean al PSD-ului. Cu cine votează azi? Cu Dragnea sau cu Rovana?

Redacția

Fostul preşedinte Traian Băsescu va fi duminică la Iaşi. Sunt alegeri în PMP

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site