RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șeful Pentagonului va fi audiat în Congres după ce și-a ascuns boala: „Comandantul suprem nu a știut că secretarul apărării este scos din luptă”

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, va trebui să explice joi Congresului Statelor Unite motivele pentru care a ascuns faţă de preşedintele Joe Biden şi faţă de numărul doi de la Pentagon că a fost operat de cancer la prostată, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Lloyd AustinFoto: Pete Marovich / Zuma Press / Profimedia

Austin şi-a cerut deja scuze, inclusiv faţă de Biden, pentru modul în care a gestionat problema. La audierea sa în comisia pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor, unde republicanii deţin majoritatea, el va fi nevoit pentru prima dată să răspundă direct la întrebări despre acest subiect.

  

Reuters apreciază că va fi una din cele mai dificile şi personale confruntări din cariera generalului în retragere. Congresmanul republican Mike Rogers, preşedintele comisiei, urmează să declare în şedinţă, conform textului pregătit, că „este complet inacceptabil să dureze trei zile până când preşedintele a fost informat că secretarul apărării este spitalizat şi nu controlează Pentagonul”.

„În Ucraina şi Israel sunt dezlănţuite războaie, navele noastre sunt atacate în Marea Roşie şi bazele noastre se pregătesc împotriva atacurilor în Irak şi Siria.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primarul din Mariupol: Toată infrastructura critică a orașului a fost distrusă în primele șapte zile. „Trădători” au dat coordonate vitale rușilor

Redacția

De bucurie că Arabia Saudită a învins Argentina la CM 2022, regele a ordonat ca toată lumea să fie liberă și să sărbătorească

Redacția

Scholz denunță represiunea rusă asupra libertății de exprimare, cu ocazia împlinirii a doi de la otrăvirea lui Navalny

Redacția
Încarcă...