NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Şeful Facebook anunţă o nouă schimbare de strategie care pune accentul pe intimitate

Mark Zuckerberg a scris, într-o postare de peste 3.200 de cuvinte, despre felul în care Facebook se va schimba pe viitor, o schimbare care, contrar ceea ce s-a constatat până acum, va pune mare preţ pe intimitatea utilizatorilor. Focusul Facebook va trece în viitor de la postările publice care stau acum la baza reţelei sale sociale, la comunicarea securizată şi efemeră ce va putea fi folosită în special în cadrul celor trei aplicaţii de chat pe care le deţine.

 

Zuckerberg a subliniat faptul că una din cheile viitorului Facebook va fi criptarea pe care o folosi pentru a asigura intimitatea utilizatorilor săi. Şeful companiei promite că se va ţine de cuvânt chiar cu riscul de a fi interzisă în ţări care nu văd cu ochi buni criptarea comunicării cetăţenilor lor. “Vedem deja astăzi cum mesajele private, poveştile efemere şi grupurile mici sunt de departe formele de comunicare cu cea mai mare creştere” scrie Zuckerberg.

  

Acesta continuă spunând că reţelele sociale publice vor continua să existe, însă cea mai bună oportunitate pentru Facebook este în zona formelor simple şi securizate de comunicare. Pe această idee, toate aplicaţiile de chat ale companiei vor prelua exemplu WhatsApp, care criptează mesajele, şi vor avea la bază aceeaşi platformă pentru a putea comunica între ele. Ceea ce pare o schimbare de strategie la 180 de grade  pentru Facebook are în spate motivaţii financiare clare.

Dacă reţelele sociale publice, precum Facebook, presupun urmărirea îndeaproape a utilizatorilor şi studierea comportamentului acestora în vederea targetării eficiente cu reclame, şi formele private de comunicare pot aduce venituri pentru companie. Comerţul electronic şi sistemele de plăţi sunt două dintre tipurile de servicii prin care Facebook îşi va putea monetiza viitoarele serviciile de comunicare restrânsă şi criptată. Şeful Facebook nu a oferit o estimare în timp pentru punerea în practică a acestei strategii, însă a spus că schimbarea se va face pe parcursul următorilor ani.

www.ziaruldeiasi.ro 

Advertisements

Related posts

Cum era Nicolae Ceauşescu în adolescenţă

Redacția

Top 5 cazinouri online la care poți încerca cele mai distractive sloturi!

Redacția

Festivalul Afterhills a fost amânat pentru 2021. Cei care au cumpărat bilete pot recupera banii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site