Sterilizarea tubară este considerată o metodă permanentă de contracepție și este cea mai comună metodă de control al nașterilor la nivelul SUA. Cu toate acestea, un nou studiu condus de Universitatea din California, San Francisco (UCSF), arată că această intervenție eșuează suficient de des încât alte metode contraceptive sunt, de obicei, mai eficiente. Se pare că sarcina după sterilizare este, de fapt, ceva comun.
Autorii studiului au descoperit că între 3-5% dintre femeile din Statele Unite care și-au legat trompele uterine au raportat ulterior o sarcină neplanificată. Acest procentaj de eșec a determinat cercetătorii să sugereze că pacienții care doresc să evite cu siguranță o sarcină viitoare ar trebui să opteze pentru un implant contraceptiv subdermic sau un dispozitiv intrauterin (DIU).
Studiul a fost publicat în revista NEJM Evidence.
Contracepția permanentă, din ce în ce mai căutată
Interesul pentru contracepția permanentă a crescut după decizia Dobbs din 2022 a Curții Supreme a SUA, care a eliminat protecțiile federale pentru serviciile de avort și a limitat accesul la acestea în multe state. Din acest motiv, cercetătorii subliniază importanța informațiilor despre eficiența contraceptivă.
» Citește continuarea pe pagina autorului