NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sărbătoarea Zilelor Pașcaniului nu a pus deloc presiune pe medici. În acest sfârșit de săptămână un adolescent a încercat să se sinucidă cu medicamente, iar un bărbat a suferit răni grave după ce a căzut din căruță

În perioada 5-7 iulie, Spitalul Municipal Pașcani a luat măsurile necesare în vederea unei posibile creșteri accentuate a numărului de pacienți care apelează la serviciile de urgență ale instituției.

 

Cu toate acestea, din cele 124 de prezentări la Compartimentul de Primiri Urgențe, nici unul din cazuri nu a avut legătură cu sărbătoarea Zilelor Orașului. În marea lor majoritate, a fost vorba de pacienți cu boli cronice decompensate sau cu afecțiuni acute, un număr de 60 dintre aceștia necesitând internarea.

  

Din totalul pacienților în cauză, numai doi au necesitat o atenție deosebită, fiind ulterior transferați către alte instituții medicale din municipiul Iași.

Este vorba despre un tânăr de 16 ani din Hălăucești, cu intoxicația plurimedicamentoasă voluntară, transferat la spitalul „Sfânta Maria” și un bărbat de 40 de ani din Iași cu politraumatism toraco-abdominal, fractură de claviculă și traumatism cranio-cerebral prin cădere din căruță, transferat la spitalul „Sfântul Spiridon”.

Advertisements
Advertisements

 Nu au fost pacienți cu traumatisme după altercații sau după consum exagerat de alcool, ceea ce arată că organizatorul și-a făcut datoria, iar toate lucrurile au decurs normal, ceea ce este un lucru îmbucurător.”, a declarat Costică Pânzaru, directotul Spitalului Municipal Pașcani.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Vezi ce aparatură medicală va cumpăra Spitalul Municipal în acest an

Răzvan Grecu

Ușoară scădere a numărului de cazuri noi. În ultimele 24 de ore au murit 45 de persoane infectate cu coronavirus

Redacția

Coronavirus: Pfizer/BioNTech va cere autorizarea pentru o a treia doză de vaccin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site