RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sărăcia este o problemă mai importantă pentru alegătorii din UE decât migrația (eurobarometru)

Migrația neregulamentară nu reprezintă principala prioritate pentru alegătorii europeni, în ciuda importanței acordate acestei probleme în mass-media și în campaniile politice ale partidelor de dreapta din ultimul an, arată un sondaj comandat de Parlamentul European și citat de The Guardian.

Sondajul Eurobarometru, care urmărește opiniile publice în fiecare trimestru, plasează sărăcia, criza costului vieții și excluziunea socială pe primul loc în topul problemelor pentru alegătorii care se vor prezenta la urne la începutul lunii iunie pentru a alege un nou Parlament European.

Sănătatea, locurile de muncă, apărarea și securitatea se situează înaintea migrației, la fel ca și criza climatică, care reprezintă o prioritate importantă pentru alegătorii tineri.

Pentru alegătorii din Italia, unde migrația neregulamentară din Tunisia a crescut anul, precum și pentru cei din Ungaria, Portugalia, România și Slovacia, prioritatea principală este reprezentată de locurile de muncă și de susținerea economiei.

  

În ultimul sondaj publicat în decembrie, imigrația și Ucraina au fost înregistrate ca fiind cele două probleme principale pentru alegători.

Suedia este singura țară în care alegătorii doresc ca politicienii să pună schimbările climatice în fruntea campaniei lor.

În timp ce sondajul arată o creștere a numărului de persoane care declară că vor vota la alegerile europene din iunie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ședință CNSU în desfășurare: Se cere respingerea măsurii carantinei la nivelul zonei metropolitane București / Se propune o intensificare a controlului pentru respectarea măsurilor de combatere a efectelor pandemiei

Redacția

Sorin Grindeanu: Eu nu am ce să reproșez relației pe care o am cu premierul Ciucă și, instituțional, cu Iohannis

Redacția

Europarlamentarul Corina Crețu este disponibilă să colaboreze cu PSD la nevoie în interesul României

Redacția
Încarcă...