RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șantajul ApaVital împotriva cetățenilor de la bloc continuă: „Dacă nu semnați contractele vă dăm în judecată și vă oprim apa!” Vezi formula abuzivă de calculare paușală a consumurilor de apă! (DOC)

Conducerea societății ieșene de servicii de apă-canal, ApaVital, continuă războiul cu pășcănenii care locuiesc la bloc și nu doresc să încheie contracte în condițiile impuse: prin Asociații de Proprietari sau prin reprezentant de scară.

 

După ce luni de zile a amenințat prin notificări colective că va opri apa dacă nu se semnează contractele și nu se achită contravaloare apei livrate din 1 iulie 2014, acum conducerea operatorului a trecut la amenințări individuale. Mai exact, când pășcănenii își calculau banii pentru cadouri și masa de Crăciun, poștașul le-a dat socotelile peste cap. Asta deoarece prin intermediul lui s-au înmânat notificările individuale de plată prin care cetățenilor de la bloc li se impun consumuri ce ar fi generat o „îmbogățire fără justă cauză” în detrimentul ApaVital.

  

Notificările primite de către pășcăneni sunt în fapt un șantaj de cea mai joasă speță. Acestora li se comunică suma ce o au de plată, iar mai apoi sunt amenințați cu trimiterea în judecată, în cazul în care nu o plătesc, pentru „îmbogățire fără justă cauză”.  Însă surpriză, dacă vrei să plătești debitul calculat de operator nu ai cum, decât dacă închei un contract prin intermediul unei Asociații de Proprietari sau printr-un reprezentant de scară. Mai mult, notificarea cuprinde și un model de împuternicire către un reprezentant de condominiu prin care acesta să încheie contractul.

Din notificare reiese clar că doar după ce ai semnat contractul, atunci poți plăti debitul. În acest sens ApaVital refuzând să emită o factură fără existența unui contract pentru sumele pe care le reclamă ca fiind datorate, deși factura fiscală este din punct de vedere legal un contract în formă simplificată.

Un alt abuz al ApaVital este modalitatea de calcul a contravalorii consumurilor de apă rece și caldă din perioada iulie-noiembrie. Conform notificării, rezultă că sumele considerate debite de către operatorul ieșean au fost calculate printr-o metodă paușală. Și anume, consumul unei scări de bloc a fost împărțit în mod egal pentru fiecare apartament fără a se ține cont de contorizarea individuală.

Pe lângă toate acestea, operatorul de apă-canal insistă ca toate consumurile de apă să fie calculate la prețurile practicate de el și nu la prețurile prevăzute în vechiul contract  pe care pășcănenii îl aveau cu Prest Serv Apa. Cu alte cuvinte, în plină democrație și economie de piață, un agent economic își impune prețul la produsul pe care-l comercializează în condiții de monopol și-l impută unui consumator fără să se sinchisească dacă acesta este sau nu de acord cu el.

Cetățenii chestionați s-au arătat foarte deranjați de practicile ApaVital și au anunțat că vor contesta consumurile și sumele impuse la plată de către operatorul ieșean.

PENTRU DOCUMENT CLICK AICI

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria Pașcani se pregătește să caseze corpuri de iluminat, mașini, utilaje, calculatoare și licențe pentru softuri! Valoarea totală este de 184.363 de lei! (DOC)

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani a semnat convenția de livrare a celor 50 de insule ecologice

Răzvan Grecu

Începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice: Vouchere pentru laptopuri, tablete, televizoare

Redacția
Încarcă...