RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Record. Cea mai mare frauda fiscala depistata vreodata la Iasi. Cuib de infractori la Pascani

Frauda de proportii inregistrata la Iasi. Un individ din comuna Holboca este urmarit de procurori pentru ca a prejudiciat statul cu o suma imensa de bani de pe urma afacerilor cu masini aduse din strainatate. Aceasta afacere a devenit una dintre cele mai mari surse de venit pentru o parte dintre ieseni.

A devenit insa si o modalitate ingenioasa de a prejudicia statul cu sume de ordinul miliardelor de lei vechi. Este vorba despre cei care “uita” sa mai achite taxele atunci cand introduc in tara autoturismele achizitionate din spatiul UE. Aceasta practica a devenit un adevarat fenomen la Iasi in ultima perioada. O mana de oameni pot sa bage in buzunar sume colosale de pe urma acestei asa-zise afaceri. De curand, Garda Financiara a sesizat Parchetul Iasi cu privire la una dintre cele mai mari fraude depistate anul acesta, in judetul Iasi. Reprezentantii Garzii spun ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de frauda fiscala. Robert Vasiliu, administratorul societatii LRC Smart SRL Dancu, a dat statului o teapa record de peste 12 milioane de lei (120 miliarde lei vechi). Ieseanul este acuzat ca, pe perioada unui an de zile, a cumparat autoturisme din spatiul european, in valoare de aproape 8,5 milioane de euro. Vasiliu a achizitionat masini de la un numar de 34 de persoane fizice si de la 25 de firme care au sediul in Germania, pe care le-a vandut apoi in tara. Insa ieseanul s-a sustras de la plata taxelor aferente comercializarii autoturismelor. Acesta nu a declarat la fisc bunurile impozabile, veniturile si impozitele aferente. Din toata afacerea aceasta, administratorul firmei  LRC Smart SRL, din comuna Holboca, a bagat in buzunar 10,8 milioane de lei, ce reprezinta doar TVA-ul sustras de la plata si 1 milion de lei, impozitul pe profit. Societatea LRC Smart SRL Dancu, administrata de Robert Vasiliu, a reusit sa tepuiasca statul cu aceasta suma fabuloasa in doar un an de zile, din septembrie 2010 si pana in decembrie 2011. Firma a fost inregistata in august 2010, avand ca obiect de activitate comertul cu ridicata al masinilor si echipamentelor, moment in care a si inceput mega escrocheria. Comisarii Garzii Financiare Iasi spun ca administratorul firmei nu mai este de gasit.

Cuib de infractori la Pascani

  

Acesta nu este singurul caz in care a fost prejudiciat statul de pe urma traficului cu masini. In urma cu aproximativ doua luni, Garda Financiara a dat pe mana procurorilor alte trei firme din Pascani. SC Ecotek Detail 2010 SRL, SC Florias Impex SRL si SC Exod Int. SRL sunt banuite ca au produs o paguba la bugetul de stat de 140 de miliarde de lei vechi, din neplata TVA-ului. Firma Ecotek a fost depistata de comisarii Garzii Financiare ca a obtinut in mod ilegal peste 2,6 milioane de lei din afaceri cu masini. SC Florias Impex nu este la prima abatere, asupra acesteia retinandu-se o evaziune in doua etape, cu un prejudiciu total de peste 5,5 milioane de lei. Cel mai mare profit realizat in localitatea Pascani pare a fi cel al firmei Exod Int SRL, care a inselat statul cu 5,5 milioane de lei numai din neplata TVA-ului si cu alte aproape 300 de mii lei din impozitul pe profit. Pentru ca exista indicii care conduc la ideea ca exista un grup infractional organizat, a fost alertata si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Femeie originară din Iorcani, care trăia de mulți ani în Spania, ucisă de iubitul care apoi și-a pus capăt zilelor

Redacția

 Legi anti-drog mai dure: dealerii vor primi închisoare cu executare. Ce păţesc consumatorii

Redacția

O femeie depistată pozitiv cu COVID-19 vindea produse agroalimentare la o tarabă din piaţă

Redacția
Încarcă...