RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Recep Erdogan condamnă vehement atacurile Israelului în Fâșia Gaza / Egiptul și Qatarul cer armistițiu

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat, vineri, Israelul de expansionism și a condamnat operațiunile israeliene în Fâșia Gaza, în timp ce Arabia Saudită a denunțat ”agresiunea” israeliană împotriva poporului palestinian, iar Egiptul și Qatarul solicită armistițiu general.

”Israelul încearcă să consolideze un stat care există de doar 75 de ani și a cărei legitimitate este pusă sub semnul întrebării din cauza propriului fascism. Israelul a luat cu forța teritorii în care palestinienii trăiau de mii de ani”, a acuzat Recep Erdogan, într-un discurs rostit vineri la Ankara, conform publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Guvernul Germaniei a anunțat vineri că Recep Erdogan va fi primit la Berlin pe 17 noiembrie de cancelarul Olaf Scholz. ”În cadrul unui dineu, vor fi abordate o serie de teme politice”, a transmis Guvernul de la Berlin.

Recep Erdogan a criticat constant operațiunile militare lansate de Israel în Fâșia Gaza ca ripostă la atacurile comise de militanți islamiști pe 7 octombrie.

  

Arabia Saudită condamnă ”agresiunea” Israelului asupra Fâșiei Gaza

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, liderul de facto al Arabiei Saudite, a criticat vehement, vineri, ofensiva militară israeliană în Fâșia Gaza.

”Condamnăm vehement agresiunea militară împotriva Fâșiei Gaza,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LIVE | Război în Ucraina, ziua 229: Vladimir Putin va prezida, luni, reuniunea Consiliului de Securitate / Joe Biden şi Olaf Scholz critică din nou anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene şi ameninţările nucleare

Redacția

Ioan Mircea Pașcu, despre Evgheni Prigojin: ”Probabil că el a contat pe un sprijin care n-a mai venit”- DECLARAȚII EXCLUSIVE

Redacția

”Mișcarea prosoapelor” în Grecia: ”Ne vrem plajele înapoi!” / Cum a devenit prosopul un simbol al revoltei de ultimă oră

Redacția
Încarcă...