RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Transparență ZERO: Lipsă de comunicare și informații contradictorii din partea actualei administrații

Mult promisa transparență în deciziile publice întârzie să apară, cel puțin în cele trei săptămâni de mandat ale primarului Dumitru Pantazi. În această perioadă nu a fost organizată nicio conferință de presă și nu s-au trimis comunicate în care să se prezinte în clar primele demersuri și măsuri ale noii puteri, asta deși Primăria are purtător de cuvânt. Mai mult, informațiile furnizate ziariștilor într-o zi, sunt corectate în alta.

Spre exemplu, acțiunea de dezinsecție și deratizare a fost anunțată că va cuprinde și subsolurile blocurilor, dar peste o zi viceprimarul Vasile Axinte a specificat că acest lucru nu este posibil. Covorul asfaltic promis pe strada Gării s-a transformat într-o simplă acțiune de nivelare a gropilor din carosabil.

Un alt exemplu este PIDU. Dumitru Pantazi a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a renunța la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană deoarece Grigore Crăciunescu nu a ținut cont de adevăratele priorități în ceea ce privește modernizarea zonei vale. Decizia ar fi trebuit luată și după o consultare cu cetățenii municipiului. Într-o emisiune a postului de televiziune Actualitatea TV, viceprimarul Vasile Axinte a anunțat că PIDU se va implementa de anul viitor și că municipalitatea nu poate renunța la proiect dacă el nu poate fi modificat.   

  

Toate acestea se întâmplă în condițiile în care Primăria Pașcani are purtător de cuvânt, cel nominalizat fiind Gică Zanet. Problema e că lipsește cu desăvârșire comunicarea.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Șefii Primăriei somează Guvernul USL și parlamentarii locali

Răzvan Grecu

Viceprimarul Axinte despre operațiunile de deszăpezire.”Nu sunt probleme până acum”

Marius Parteni

Gică Zanet administratorul public al municipiului: “Liber la împrumuturi”!

Marius Parteni
Încarcă...