RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Raportul MAE privind sprijinul oferit de România către Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe arată că astăzi se împlinesc opt luni de la izbucnirea războiului în Ucraina. În această perioadă, România a sprijinit Ucraina din punct de vedere politico-diplomatic, economic, financiar, umanitar și sectorial.

Ajutorul oferit de România către Ucraina de la începutul războiului Foto: Inquam Photos

Ajutorul oferit de România către Ucraina de la începutul războiului Foto: Inquam Photos

„Răspunsurile României la criza de la granițele sale, la războiul ilegal de agresiune al Rusiei nu doar împotriva Ucrainei, ci împotriva valorilor noastre democratice și a pilonilor fundamentali ai arhitecturii euroatlantice de securitate, rămân parte a unuia dintre cele mai complexe și mai coerente eforturi ale țării noastre în plan extern, cu efecte semnificative în plan intern și cu miza protejării și consolidării pe termen lung a ordinii internaționale bazate pe reguli” , se arată în comunicatul transmis de MAE.

  

Potrivit ministerului, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO cu cea mai lungă graniță cu Ucraina, România, acționează cu toată responsabilitatea în sprijinul Ucrainei și al cetățenilor ucraineni, acest sprijin fiind direct necesar pentru atingerea obiectivului major de a proteja securitatea, prosperitatea și interesele României și ale cetățenilor români.

Guvernul României, în cadrul planului asistenței umanitare de urgență, a răspuns constant solicitărilor Ucrainei și a oferit,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Epopeea Legii offshore. Cum au ajuns parlamentarii să aprobe exploatarea gazelor din Marea Neagră, după un lung şir de neînţelegeri

Redacția

Studiu: Consumul de carne roșie este legat de un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2

Redacția

Tabloidul german Bild va înlocui o serie de posturi editoriale cu inteligența artificială

Redacția
Încarcă...