RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Promovarea femeilor la vârful politicii: promisiunile, contrazise de cifre

Clasa politică din România face în continuare pași mici în ceea ce privește încrederea pe care o are pentru promovarea femeilor în funcții-cheie, marile decizii fiind luate de grupuri dominate covârșitor de bărbați.

Gorghiu cu Vicol si Rozalia Biro FOTO Colaj Adevarul jpg

Marți, liderii principalelor partide din Parlament, Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Cătălin Drulă (USR) și Ramona Strugariu (copreședintă REPER) au vorbit despre reprezentarea măsurile luate pentru doamne la evenimentul „Interesele politice ale femeilor în 2024”. Nici din partea Puterii, nici a Opoziției nu a fost scos un cuvânt despre trecerea unor proiecte de lege care ar asigura o mai mare reprezentare a femeilor în funcții publice, cu toate că în sertarele Comisiei juridice din Camera Deputaților sunt cel puțin două (amândouă venite de la partidele Puterii). În schimb, Ciolacu și Ciucă au subliniat că vor deschide lista de la europarlamentare cu o doamnă fără carnet de partid. Șeful PNL a precizat, miercuri seară, într-un interviu la Antena 3, că vor fi douǎ locuri eligibile pentru doamne pe lista internă a liberalilor pentru europarlamentare, una fiind Adina Vălean. În schimb, potrivit informațiilor „Adevărul”, în zona locurilor eligibile ale PSD ar urma să fie tot cel puțin două locuri rezervate femeilor. Cu toate acestea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

SUA denunță retorica provocatoare a preşedintelui rus Vladimir Putin pe tema armelor nucleare: „Este apogeul iresponsabilităţii”

Redacția

Poliția Română a postat un video cu un șofer ce încerca să scape de control: “Distanța nu a fost foarte mare. Motivul? Câteva gloanțe în pneurile spate”

Redacția

Putin a aprobat noua doctrină de politică externă a Moscovei, bazată pe conceptul „Lumea Rusă”

Redacția
Încarcă...